Klaar voor Metro Photo Challenge 2017?

Awards / Media / News

‘UnderOver’ door Marco Cortese, één van de winnaars van MPC 2016

‘UnderOver’ door Marco Cortese, één van de internationale winnaars van MPC 2016

Vandaag is het startschot gegeven voor de internationale fotowedstrijd Metro Photo Challenge 2017. Metro organiseert deze wedstrijd voor amateur en professionele fotografen in samenwerking met Canon. De wedstrijd wordt ondersteund met een grote mediacampagne in de krant, op de website, de app en de sociale mediakanalen van Metro, maar ook op de radio, televisie en andere printkanalen.

Metro Photo Challenge werd twaalf jaar geleden gelanceerd in Zweden en ging in 2007 internationaal. De wedstrijd ontpopte zich tot een vaste afspraak voor fotografen over de hele wereld. Vorig jaar namen wereldwijd niet minder dan 85.600 fotografen deel die samen meer dan 216.000 foto’s instuurden. Met 17.414 deelnemers en 40.879 foto’s belandde België in de top 3 wat het aantal deelnemers betreft.

De opdracht dit jaar is de jury meenemen naar prachtige plekken in eigen land. Deelnemers kunnen hun verbeeldingskracht de vrije loop laten en een foto inzenden waarmee ze hun eigen interpretatie geven aan één van de drie thema’s: Places, Experiences of Colors. Belgische finalisten, die geselecteerd worden door een lokale jury en via een publieksstemming, worden beloond met een Canon fototoestel (EOS 200D met een lens van 18-55 mm). De internationale jury kiest uit alle lokale winnaars de grote internationale winnaars. Zij winnen een uitzonderlijke fotoreis naar IJsland. De wedstrijd loopt van 20 september tot 24 november 2017. De lokale winnaars worden op 7 december bekendgemaakt en de internationale winnaars op 15 december. Deelnemen kan via de website.