KLM aan alle airlines en reizigers: Fly Responsibly

Crea / News

KLMDe luchtvaartindustrie is verantwoordelijk voor 2 tot 3 procent van de door mensen veroorzaakte CO2-uitstoot wereldwijd. Naarmate de vraag naar vliegreizen toeneemt, zal dit percentage ook stijgen. KLM lanceert daarom een wereldwijde oproep tot duurzamer reizen onder de noemer ‘Fly Responsibly’. De airline vraagt de hele luchtvaartindustrie – en ook individuele reizigers – om samen te werken aan een meer duurzame toekomst voor de luchtvaart. In een open brief die is geplaatst in toonaangevende internationale kranten zoals The New York Times, The Guardian en Frankfurter Allgemeine Zeitung nodigt KLM iedereen uit om deel te nemen aan dit initiatief. Daarbij hoort ook het vragen aan bedrijven en individuele reizigers om verantwoorde beslissingen te nemen rondom hun reisgedrag.
KLMDe open brief van CEO Pieter Elbers van KLM is gepubliceerd in internationale kranten in de VS, het VK, Brazilië, Nederland, Scandinavië en Duitsland, en wordt ondersteund door een social video waarin vragen worden gesteld zoals: “Moet je elkaar altijd face-to-face ontmoeten?”, “Kun je ook de trein pakken?” en “Kun je bijdragen door de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren of je koffer lichter te maken?” De video hoort bij een online platform waar, onder de nieuwe naam en het logo van ‘Fly Responsibly’ dat voortaan in KLM-communicatie te zien is, de luchtvaartmaatschappij een commitment aangaat om maximale vooruitgang te boeken én reizigers te vragen om, voordat ze het vliegtuig nemen, goed na te denken over hun reisopties. Het initiatief ‘Fly Responsibly’ is bedacht en ontwikkeld door de creatieve partner van KLM, DDB Unlimited.
KLMOm werkelijk vooruitgang te boeken hebben we een gezamenlijke internationale beweging nodig. KLM speelt hierin een toonaangevende rol: het is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die op grote schaal investeert in duurzame bio-kerosine door te investeren in de eerste fabriek voor duurzame brandstof in Europa. Maar KLM wil ook de lessen, best practices en tools die het heeft ontwikkeld op het gebied van duurzaamheid, delen met de concurrentie. KLM biedt ook haar CO2-compensatieprogramma CO2ZERO kosteloos aan concurrerende luchtvaartmaatschappijen aan, zonder het merk KLM te hoeven noemen.

Kijk voor tips over hoe je in actie kunt komen op de Fly Responsibly-website.
Credits:
Creatief bureau: DDB Unlimited
Productie: CZAR, Pedri animations
Post-productie: Storm post productions
Muziek & geluid: MassiveMusic