Kom op tegen Kanker, DDB en Arno The Kid killen de sigaret

Crea / News

Dat roken de gezondheid schaadt is algemeen geweten, maar lijkt voor jongeren nog steeds een ver-van-hun-bed-show. Daarom sloegen DDB, Kom op tegen Kanker en de Belgische gamingcommunity de handen in elkaar, om dit gegeven een stuk dichterbij te brengen.

1 op de 20 jongeren tussen 12 en 15 jaar steekt nog regelmatig een sigaret op. Dat komt vooral doordat klassieke sensibiliseringscampagnes hen moeilijk bereiken en de schadelijke gevolgen niet meteen zichtbaar zijn. Daarom gingen DDB en Kom op tegen Kanker gingen op zoek naar een manier om deze jongeren de negatieve effecten van roken zelf te laten beleven.

Want wat zou het geven als de spelers in het meest populaire voetbalspel ter wereld plots minder snel zijn en minder uithouding en kracht zouden hebben? En wat kan de verrassing compleet maken?

Het antwoord is te zien in ‘De Grote Afgang’. Een online video waarin upcoming IT-boy of the moment en FIFA-amateur Arno The Kid (broer van Average Rob) het opneemt tegen niemand minder dan de Belgische ex-wereldkampioen FIFA Stefano Pinna.

Met slechts enkele procenten minder snelheid, kracht en uithouding, zag de ex-wereldkampioen FIFA hoe underdog Arno hem met een dikke portie nonchalance en plagerijen compleet afdroogde. Met de nodige frustraties en hilariteit tot gevolg.

RIP Stefano! Of beter: RIP roken! Want deze video is de kick-off van #RIProken: een nieuwe movement die in samenwerking met META de hele gaming community mobiliseert om duidelijk te maken dat gamen cool is, maar roken niet. En die alle jongeren oproept om ook Team #RIProken te joinen. Dat kan met één simpele klik of tap op riproken.be.

De video en extra support voor deze movement zal vooral te zien zijn op Instagram, TikTok, Twitch en YouTube via snippets, stories, GIF’s, face-filters, giveaways... allemaal coole dingen om de coolheid uit sigaretten te halen.

Credits

Client: Kom op tegen Kanker
Client Contact: Anke Berckmans, Cathy Rigolle, Marina Van den Nouweland 
CD: Kwint De Meyer
Creation: Yannick Pringels, Antoine de Bellefroid, Jan Schraeyen, James Gambrill, Ellen Potoms
Strategy: Dieter Riemaeker, Nick Moors, Marie Geens, Fiona Boyle
Account Management: Melissa Bekaert, Molly Waeytens, Sharon Lavaert, Flup Coppens, Annelies Schrevens
Design: Glenn Vanhasselt, Sven Verfaille, Olivier Verbeke, Maarten Vranken
DTP: Vanessa Claes 
PR: Anneleen Coppens, Nell Dumortier 
Digital UX/UI: Stijn Mertens, Wannes Vermeulen, Jeroen Govaert 
Website Development: Meta - Nikolaj Malez sewski
Paid Media & Influencer campaign: Meta - Tiffany Bosteels, Sander Huysmans, Steven Leunens 
TV Producer: Shana Duprez 
Production Company: De Mensen 
Producers: Audrey Dierickx, Rana Cools
Director: Tom Willems 
DOP: Milan Cools 
Post-producer: Shana Duprez, Rana Cools
Offline: Bram Dutry
Online: Bram Dutry, Kobe Van Baekel 
Actors: Stefano Pinna, Arno Van Impe (Arno the Kid) 
Game development: Meta - Yoni Vanlooveren