&KOO en Cronos maken Focus Advertising futureproof

Communication / News

Cronos Groep uit Kontich versterkt zijn partnership met Focus Advertising. Met zijn communicatiecluster &Koo, geleid door Koen Van Impe, en zijn West-Vlaamse poot Cronos-aan-de-Leie onder leiding van Sam Bambust neemt het een meerderheidsparticipatie in het Kortrijkse communicatiebureau. De groep trad al toe tot het kapitaal in 2018. Het dagelijks bestuur van Focus Advertising komt in handen van het duo Karel Vanoverberghe als creative director en Antony Slabinck als growth architect en managing director. Meteen kondigt het bureau ook de komst aan van Bert Declerq (ex-Meet Marcel) en Jana Bruggeman (ex-Moqo) als art directors en Veerle Vandenbroucke (ex-Gutz&Glory) als creative copywriter. Ook de media-expertise krijgt versterking met de komst van Gaëtan Geerkens (ex-Klein) als media strategist. Klaas Fremaut wordt voorzitter van de raad van bestuur, blijft bestuurder en ook board member bij het internationale netwerk Confrad, zoekt synergieën binnen het eco-systeem en wil extra aandacht geven aan het trendwatchbureau www.nxt.be waarvan hij samen met Herman Konings aan de wieg stond. Het bureau blijft gehuisvest in de vertrouwde kantoren in Kortrijk (Heule).

v.l.n.r. Sam Bambust (Cronos-aan-de-Leie), Klaas Fremaut (Focus Advertising), Karel Vanoverberghe (Focus Advertising), Koen Van Impe (&Koo) en Antony Slabink (Focus Advertising).

De redenen voor de versterkte samenwerking zijn velerlei, luit het. Hoe kan je als merk vandaag, in een steeds complexere communicatie-wereld, je relevantie behouden? Om op deze uitdagende vraag te antwoorden, moet je niet alleen de consument begrijpen maar ook op zijn bestaande noden anticiperen. Dat vraagt naast creatieve oplossingen extra insights en een slimme integratie van technologie. Klaas Fremaut (Focus Advertising): "We hebben met een ploeg van een 20-tal medewerkers hard gewerkt om te staan waar we nu staan. We hebben steeds gewerkt vanuit een generalistisch model. Vandaag volstaat dit niet meer. Er is meer dan ooit expertise nodig vanuit meerdere vakdisciplines. En die hebben we gevonden binnen het ecosysteem van Cronos-aan-de-Leie en &Koo. We nemen als traditioneel bureau meteen een giant leap in een post-digitale wereld en kijken de toekomst vol vertrouwen tegemoet. We stellen onze focus op scherp."

Het toetreden van Focus Advertising tot het &KOO-platform voor marketing- en technologie-experten past precies in de aanpak om ook zo dicht mogelijk bij de klanten te opereren, zegt Koen Van Impe: "Focus Advertising is een ‘leading agency’ in de West-Vlaamse en Oost-Vlaamse markt. Samen met Cronos-aan-de-Leie hebben we nu een stevige propositie aan te bieden aan de Vlaamse ondernemer waarbij marketing en innovatie de basis zijn. Naast Antwerpen en Vlaams-Brabant zijn we nu in quasi alle provincies stevig verankerd met onze creatieve en strategische agency's van de &Koo-groep."

Sam Bambust en Neal Van Maele (Cronos-aan-de-Leie) vullen aan: "Op het vlak van digitale strategie, digitalisering en digitale transformatie staan we heel sterk. Maar om de eindklant echt centraal te plaatsen, staan we nog veel sterker als we ook de branding, het grafische luik en de communicatie in ons (gezamenlijk) aanbod integreren. Focus Advertising vult die nood perfect in en weet zijn kennis toe te passen in zowel online als offline media. We geloven absoluut in de kracht van een multidisciplinair team. De gezamenlijke passie van Focus Advertising en Cronos-aan-de-Leie voor onze klanten en de doorgedreven (digitale) expertise van onze teams zullen zonder twijfel leiden tot een vruchtbare samenwerking."