Kris Hoflack definitief naar Vlaams Parlement

News / People

Kris HoflackHij zou... misschien... of niet. Maar de kogel is door de kerk. Na het vertrek van Julie Clément in december 2018 zocht het Vlaams Parlement een nieuwe communicatiedirecteur. En die is er nu, want het Vast Bureau van het Vlaams Parlement heeft Kris Hoflack aangesteld tot directeur Publiekswerking, Informatie & Communicatie.

Hoflack bracht het grootste deel van zijn carrière door in de mediawereld.  Na een loopbaan bij Humo en een overstap naar het weekblad Bonanza begon hij in 2001 bij de VRT. Daar startte hij het programma Villa Politica op en werd er in 2003 hoofdredacteur Duiding.  Eind 2011 verliet Hoflack de VRT voor de uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, waar hij de opstart van een televisieafdeling leidde. Op 1 oktober 2012 ging Hoflack aan de slag bij de commerciële zender VTM, waar hij algemeen hoofdredacteur van de nieuwsdienst werd. In 2016 werd hij nieuwsdirecteur van News City, het nieuwe mediabedrijf boven Medialaan en De Persgroep. Deze samenwerking eindigde toen Hoflack er in september 2018 vertrok.

Met de aanstelling van Kris Hoflack als directeur Publiekswerking, Informatie en Communicatie zet het Vlaams Parlement verder in op de uitbouw van zijn externe communicatie en publiekswerking, die met de recente opening van het Bezoekerscentrum in de voormalige lokettenzaal van het Postchequegebouw een nieuwe dimensie heeft gekregen.

  • Geen artikel