Kruisbestuiving tussen Mediahuis, Nostalgie en Play Media: Nostalgie wordt ‘Play Nostalgie’

Media / News

Zeg niet langer Nostalgie, maar zeg Play Nostalgie. De radiozender herstart na 15 jaar met vernieuwde én vernieuwende ambities en formats. Play Nostalgie start aanstaande maandag 28 augustus om 6 uur 's ochtends - met een liedje dat de dagen vooraf door de luisteraars wordt gekozen. Mediagroep Play Media breidt hiermee zijn merkenportefeuille uit met een Play-radiozender. Eerder dit jaar nam Play Media een aandeel van 20% in de radiozender. Mediahuis blijft meerderheidsaandeelhouder met 55% van de Nostalgie-aandelen. De Franse N-Group behoudt 25% van de aandelen via Nostalgie SAS.

=> Lees ook ons interview met Tom Klerkx (Mediahuis) en Jeroen Bronselaer (Play Media) over Play Nostalgie.

Rode draad van Play Nostalgie blijft de herkenbare en tijdloze muziek die iedereen, van jong tot oud, kan meezingen. Vormelijk én inhoudelijk verandert er wel een en ander met enkele opmerkelijke, nieuwe en verrassende namen en programma’s. Die werden op 23 augustus door de verschillende Play-Nostalgie-dj’s voorgesteld in een speciale show vanuit Play Zuid.

Play Nostalgie: connecteren, verrassen en verbinden 

Met Play Nostalgie voegt mediagroep Play Media een extra complementair bereik toe. Naast het on air bereik met de vier tv-zenders, het online bereik via GoPlay en live entertainment in eventhal Play Zuid. In de laatste CIM-metingen noteert Nostalgie een dagelijks bereik van 375.000 en een wekelijks bereik van 856.000 luisteraars in Vlaanderen en Brussel. Het totaalbereik is 1.405.000 luisteraars. Daarmee behaalt Nostalgie een marktaandeel van 6,1%. “Als modern mediamerk in Vlaanderen is het belangrijk om op verschillende manieren connectie te maken met je publiek. Dus ook via radio. Sinds begin dit jaar zijn we mee aandeelhouder van Nostalgie en we zijn enorm tevreden dat onze kruisbestuiving ertoe geleid heeft dat we vanaf 28 augustus de brede radiozender Play Nostalgie in onze mediafamilie kunnen verwelkomen. Elk merk behoudt zijn eigen identiteit, maar we verbinden de verschillende Play-werelden met elkaar en kijken naar interessante opportuniteiten. De zaterdagochtendshow voor een live publiek vanuit Play Zuid of onze tv-figuren in de Playlist op zondag op Play Nostalgie zijn daar de perfecte voorbeelden van,” zegt Jeroen Bronselaer, CEO van Play Media.

Het nieuwe mediamerk Play Nostalgie bouwt verder op de ambities en waarden van zowel Play als Nostalgie: connecteren, verrassen en generaties verbinden. “Play Nostalgie bouwt verder op de fundamenten van het opgefriste Nostalgie: een feel good muziekzender voor alle generaties. Van ‘Running Up that Hill’ en ‘Go Your Own Way’ bovenaan in onze Top 3000 t.e.m. de nieuwe Harry Styles in onze Instant Classics Top 30. Wij willen verbinden, verrassen en vooral veel goesting geven. In de dag die komen gaat, in de volgende twee platen... Can’t Stop the Feeling? Play Nostalgie!” aldus Tom Klerkx, CEO Audio van Mediahuis. 

Ontdek hieronder de Play-Nostalgie-dj’s en programma’s: