Kunnen banken het klimaat redden?

Agenda / News / Sustainability

Op vrijdag 11 oktober organiseert de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling bij de Nationale Bank van België een congres over de financiële sector en de klimaattransitie.

Klimaatverandering heeft ook op de financiële sector een belangrijke impact, en houdt nieuwe uitdagingen in op het vlak van investeringen, kredieten, beleggingen, verzekeringen ... Terzelfdertijd zullen ook aanzienlijke middelen nodig zijn om de transitie naar een koolstofvrije maatschappij vorm te geven. Hoe bereidt de financiële sector zich voor op deze veranderingen? En wat doen de beleidsmakers op verschillende niveaus om dit proces te begeleiden?

Deze topics worden tijdens het congres behandeld door een aantal eminente sprekers, met onder meer Pierre Wunsch, Gouverneur van de Nationale Bank van België, Jean-Pascal van Ypersele, Universiteit van Louvain-la-Neuve, Anne-Catherine Husson-Traore (Novethic), Paul De Grauwe, KU Leuven en London School of Economics, Pierre Larroutrou (Europees Parlement), Christel Dumas, ICHEC Brussels Management School, Bernard Bayot (Financité), Alain Grandjean (Fondation Nicolas Hulot pour la nature et l’homme) en Sébastien Godinot (WWF).

Praktisch

Het congres vindt plaats op 11 oktober van 9 tot 18u in het Auditorium van de Nationale Bank, Warmoesberg 61 te Brussel. Het volledige programma en een inschrijvingslink vindt u op de website.