Kunstmaan stuurt Sociaal Incapabele Michiel naar Jeugdhulp

Kunstmaan-Michiel

Crea / News

Kunstmaan-Michiel
Als onderdeel van een campagne rond Jeugdhulp, georganiseerd voor het Vlaamse Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, riep communicatiebureau Kunstmaan de hulp in van 'Sociaal Incapabele Michiel'. In een kort filmpje maakt het asociale, maar intussen zo populaire typetje van illustrator Tom Borremans  - dat bekend werd in het programma De Ideale Wereld op Vier - jongeren, ouders en opvoedingsverantwoordelijken vertrouwd met de diensten Bemiddeling en Cliëntoverleg. Diensten waar mensen die het gevoel hebben vast te zitten met jeugdhulp beroep kunnen op doen. De mogelijkheid van bemiddeling en cliëntoverleg is vandaag te weinig gekend.
In het filmpje legt Sociaal Incapabele Michiel op zijn eigen geweldige wijze uit hoe belangrijk Jeugdhulp wel niet is. Illustrator Tom Borremans deelt de persoonlijke ervaringen van Sociaal Incapabele Michiel met Jeugdhulp. Naar aanleiding van een absurde onenigheid tussen zijn ouders en zijn hulpverlener, werd zijn leven ooit te gek voor woorden. Hier was de dienst Bemiddeling wel van pas gekomen! En toen Michiel en zijn familie te maken kregen met verschillende hulpverleners tegelijk, die telkens iets anders adviseerden, had een beetje Cliëntoverleg hen rust kunnen brengen. Maar neen, het liep anders...
Het van de pot gerukte verhaal van Sociaal Incapabele Michiel maakt de complexe materie behapbaar. Het filmpje zal verspreid worden via diverse kanalen.