RODE KRUIS-VLAANDEREN, CROIX-ROUGE DE BELGIQUE EN BBDO STEUNEN SLACHTOFFERS VAN OEKRAÏNE

Crea / News

Op 24 februari zal het gewapende conflict in Oekraïne al een volledig jaar aan de gang zijn. Om mensen eraan te herinneren hoe belangrijk het is om de slachtoffers te steunen, besloten Rode Kruis-Vlaanderen, Croix-Rouge de Belgique en BBDO een actie te starten in samenwerking met internationale artiesten zoals Ed Sheeran, Editors, Tame Impala, George Ezra, Years & Years, Twenty One Pilots, Rudimental en Roméo Elvis.

Al deze artiesten, van wie de videoclips in Oekraïne zijn opgenomen voordat het conflict begon, hebben ermee ingestemd de beelden van Oekraïne uit hun oorspronkelijke video's te verwijderen. Zo wordt er in de video getoond wat vandaag de realiteit is: door het conflict dreigen er immers veel mensen, plaatsen en infrastructuur te verdwijnen.

Zo zien we een nieuwe versie van “Malade” van Roméo Elvis, “Paradise” van George Ezra, “Frankenstein” van Editors, “Never Let You Go” van Rudimental, “Nico And The Niners” van Twenty One Pilots, “Let It Happen” van Tame Impala, “Shine” van Years & Years en “2step” van Ed Sheeran. Een versie zonder decor of acteurs, maar met een zwart scherm dat ons eraan herinnert dat de locaties en de mensen in de originele muziekclip nu "niet beschikbaar" zijn.

De nieuwe versies van de clips worden momenteel zowel op muziekzenders als op de YouTube-pagina’s van Rode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique uitgezonden. Ze roepen mensen op om de slachtoffers van dit conflict te blijven steunen, via een donatie op het rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 , of de acties te ontdekken op rodekruis.be/oekraine of www.croix-rouge.be.

"Het is onze plicht als humanitaire organisatie om alle slachtoffers te blijven helpen," zegt Joachim Deman, woordvoerder Rode Kruis-Vlaanderen. "Iedereen die wil helpen, kan terecht op rodekruis.be/oekraine. Zo kunnen wij, in samenwerking met de andere Rode Kruisverenigingen, de broodnodige humanitaire steun blijven bieden. Denk bijvoorbeeld aan drinkbaar water, voedsel, hygiënekits, kleding, stroomgeneratoren of medische hulp. Maar ook aan psychosociale ondersteuning, want onderschat ook de psychologische impact op de slachtoffers niet."