Laurentine zoekt jonge ondernemers

Laurentine Van Landeghem

Communication / News / Retail

Laurentine Van Landeghem Laurentine Van Landeghem, oprichtster van de winkelketen Clouds of Fashion, zoekt samen met stad Antwerpen naar 20 ondernemers voor het tijdelijke shoppingproject de Nieuwe Natie in Shopping Stadsfeestzaal aan de Meir. Van oktober 2017 tot en met maart 2018 krijgen creatievelingen die in Antwerpen een zaak willen opstarten de kans om hun winkelconcept of product uit te testen onder professionele begeleiding van een coach. Laurentine Van Landeghem zal, naast coach Karl Magnus, de starters mee ondersteunen als ervaren onderneemster en social media expert. Kandidaatstellen kan nog tot en met 16 juli 2017.

Met de Nieuwe Natie krijgen starters en ondernemers die hun winkelconcept of producten willen uittesten de kans om gedurende een periode van enkele weken tot verscheidene maanden een instapklaar handelspand te huren aan een voordeeltarief, en dat op een toplocatie in de Antwerpse binnenstad. Voor deze derde editie in Shopping Stadsfeestzaal op de Meir wordt nadrukkelijk gezocht naar zowel (startende) ondernemers als mensen met een goed idee voor een startende handelszaak in Antwerpen. Alle deelnemers krijgen professionele begeleiding en coaching, en het project wordt in de kijker gezet bij shoppende Antwerpenaars en bezoekers. Tijdens het project wisselen de ondernemers elkaar af, zodat shoppers een gevarieerd aanbod blijven ontdekken.foto4

Laurentine Van Landeghem begon in 2013 haar zaak Clouds of Fashion in Antwerpen. Ze werd in 2016 verkozen tot meest beloftevolle startende onderneemster en vandaag bestuurt ze drie winkels (in Antwerpen, Gent en Knokke), een webshop en een foodbar. In oktober 2017 lanceert ze haar boek From Blog to Brand (Lannoo), waarin ze het succesverhaal van Clouds of Fashion vertelt met praktische tips voor startende ondernemers. Zij zal ‘de Nieuwe Natie’ mee ondersteunen als social media expert en zal zelf ook aanwezig zijn met haar shop om de ondernemers te inspireren. “Ik werk aan dit project mee omdat ik startende ondernemers wil helpen. Toen ik vier jaar geleden met Clouds of Fashion startte, had ik niks. Geen plan en geen begeleiding. Het is een enorme troef voor een ondernemer om gratis professionele coaching te krijgen tijdens de opstart. De Nieuwe Natie is dus geen pop-upwinkel. Het is vooral de bedoeling dat deelnemers tijdens het project de tools krijgen om ook na de Nieuwe Natie een succesvolle zaak in het Antwerpse uit te baten,” zegt Laurentine Van Landeghem.