Laurie Lacourt co-creatief directeur FamousGrey

News / People

Het gaat goed met FamousGrey. Na een succesvol 2021 kondigt het bureau de komst aan van Laurie Lacourt als co-creatief directeur en head of art. De voorbije jaren trok veel Belgisch talent naar het buitenland, maar met de komst van Laurie Lacourt haalt FamousGrey sterk talent terug naar eigen land. Lacourt zal in duo met Peter Ampe de creatieve leiding van het bureau op zich nemen. “Eindelijk kan ik weer in team een bureau leiden, daar heb ik lang naar uitgekeken”, zegt Peter Ampe, “Laurie en ik zijn beiden ambitieus voor merken en vullen elkaar aan qua skills. Zelfs in rechtshandigheid en linkshandigheid zijn we complementair.”

Peter Ampe & Laurie Lacourt

Met de komst van Laurie Lacourt zet FamousGrey extra in op creativiteit en design craft, want Lacourt verdiende op dat gebied wereldwijd haar strepen. Ze had de leiding over een creatieve studio in Frans-Polynesië. In Amsterdam werkte ze freelance voor bureaus zoals 180, waarna ze terugkeerde naar Parijs om vooral op projectbasis voor creatieve bureaus te werken, onder andere voor BETC en Publicis in Parijs. Voor Laurie Lacourt is de keuze voor FamousGrey een keuze om samen met Peter Ampe deel uit te maken van een gepassioneerde groep die werkt met ambitieuze klanten. “Mijn verantwoordelijkheid wordt een extra focus op executie, zodat idee, uitwerking en resultaten altijd op hetzelfde niveau zitten. Ik ben ook blij dat ik hier monteurs en een geluidsstudio terugvind en dat er met Famous Relations ook PR-expertise aanwezig is.”

Laurie Lacourt

Onder het nieuwe duo blijft de ambitie van FamousGrey meer dan ooit om een creatieve en strategische partner te zijn voor merken, zo valt te horen. Dat kan via de gekende media, maar FamousGrey is ook het bureau dat graag meedenkt op niveau van tools of services om de business of imago van een merk vooruit te helpen. “We willen niet het meest bekroonde bureau zijn, we willen wel de meeste impact creëren voor onze klanten”, luidt de ambitie van beiden.