LDV pakt Mixx Awards Europe in met Dare to Sponsor

Awards / Crea / News

daretosponsorLDV United heeft op 5 juni de grootste digitale reclameprijs van Europa in de wacht gesleept op de Mixx Awards Europe. Ze haalden de enige Grand Prix binnen met hun campagne ‘Dare To Sponsor’ voor Special Olympics Belgium. De Mixx Awards Europe belonen de beste digitale campagnes in Europa. Het Antwerpse reclamebureau LDV United mocht er in het totaal vier prijzen in ontvangst nemen. Zo behaalde hun campagne ‘Dare To Sponsor’ voor de Special Olympics naast de Grand Prix ook nog een keer goud en een keer zilver. LDV’s campagne ‘Borstfiguranten’ voor Kind en Gezinhaalde op zijn beurt een bronzen prijs binnen. “Elk jaar wordt er één Grand Prix uitgereikt voor heel Europa. Dat deze eer dit jaar ons te beurt valt is echt onbeschrijfelijk,”reageert CEO Harry Demey.
Over de campagne
LDV United kreeg van Special Olympics de opdracht om meer sponsors aan te trekken zodat er meer middelen vrijkwamen voor atleten met een verstandelijke beperking. En dus besloot het bureau potentiële investeerders op een gedurfde manier uit te dagen om een partnership aan te gaan: “We kiezen niet voor een medelijdenverhaal, maar gebruiken wel de krachtige woord- en beeldtaal die bij sportmarketing hoort. De bekende sporthelden vervangen we door ‘special atleten’, oftewel G-sporters met een verstandelijke beperking. Zo toont de campagne dat alle atleten, en dus ook G-sporters, dezelfde sponsors verdienen.” De potentiële investeerders werden o.a. online uitgedaagd via hun Facebookkanalen met een video waarin atleten van Special Olympics hen opriepen om hun sponsor te worden. In ruil zouden ze met veel plezier hun blikje, scheermesje of koptelefoon gebruiken. Daarnaast werden er nog gepersonaliseerde blikjes, online banners en posters in de strijd gegooid om de sponsors over de streep te trekken. De campagne werd versterkt met de steun van bekende sporters zoals bijvoorbeeld Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen enKim Clijsters,die de uitdagingen deelden op hun sociale media.
De resultaten waren ontzettend positief. In het totaal hapten 16 sponsors toe, waaronder Procter & Gamble, Coca-Cola, Telenet en nog vele andere grote spelers. De contracten waren goed voor een sponsorbudget van maar liefst 1,6 miljoen euro, genoeg om meer dan 5000 special atleten te kunnen laten sporten.

  • Geen artikel