LDV United en Wavemakers scoren op efficiency ranking Effie

Awards / News

Effie, de organisatie die jaarlijks de vakprijzen uitreikt voor de meest succesvolle communicatiecampagnes wereldwijd, publiceerde de lijst voor de meest doeltreffende bureaus van 2020. In de Belgische ranking van Most Effective Agencies 2020 prijkt LDV United op de eerste plaats, het strategisch en creatief PR-bureau Wavemakers op de derde plaats. Het Oost-Vlaamse bureau kon deze plek verzilveren door haar bijdrage als contributing agency aan de verschillende Play Unified- en Dare to Sponsor-campagnes voor Special Olympics Belgium. “Wavemakers staat als enig PR-bureau uit België in de top 20 tussen enkele grote kleppers. Door onze strategische perscommunicatie maximaliseren we keer op keer de visibiliteit in de pers. Deze erkenning is het bewijs dat we als lokaal en onafhankelijk bureau het verschil maken met de earned media die we voor onze klanten genereren”, vertelt Elke De Mayer, owner & strategic director van Wavemakers.

LDV United staat overtuigend op de eerste plaats en dat dankt het Antwerpse bureau aan campagnes voor eveneens Special Olympics. De winst is te danken aan 4 gouden EuroEffies en ook de Belgische gouden Effie die het bureau wist te verzamelen. Het bureau behaalde deze erkenning voor de campagne Dare to Play (voor Special Olympics België en Special Olympics Nederland) en voor de campagne Dare To Sponsor (voor Special Olympics België). Petra De Roos, managing Director LDV United: “Wij zijn ongelooflijk trots op deze bekroning omdat het erkenning geeft aan onze volgehouden inspanning om voor onze klanten de grootst mogelijke impact te behalen. Het toont tot wat creativiteit in staat is. En dit bewijst dat LDV United een echt Effie-bureau is.” 

Op plaats 2 staat QA uit Amsterdam (voor Special Olympics International), op plaats 4 TBWA\Belgium (campagnes voor Telenet en Ahold Delhaize) en op plaats 5 het Parijse Buzzman (voor Mondelez en PayPal). Verderop in de top 10 vinden we onder meer DDB, FamousGrey en Bonka Circus. Op te merken valt dat QA en Buzzman onterecht in de lijst voor België zijn opgenomen - ze waren hier verkeerd terechtgekomen na het winnen van een EuroEffie.

Voor de volledige ranking: https://www.effieindex.com/ranking/?rt=1 (selecteer eerst Europa en dan België).