LDV United wordt gelukkig van Chocolade Jacques

Crea / News

Het was al een tijdje geleden dat we nog eens iets van Chocolade Jacques gehoord of gezien hadden. Om hun merk terug nieuw leven in te blazen, klopte het Belgische chocolademerk aan bij LDV United.

Eerst en vooral kreeg de verpakking een complete make-over. Zowel de hagelslag als de matinettes werden opgefrist met nieuwe fotografie en een modernere look and feel. Daarnaast werd er ook een compleet nieuwe campagne gelanceerd in de vorm van enkele tv-spots, printbeelden en social media posts.

“Deze campagne vertrekt niet van big data, number crunching en eindeloze statistieken, maar wél vanuit wat ons als mens drijft. Tot rust komen. Sereniteit in chaos en vooral even stilstaan en genieten met een heerlijk stukje Belgische chocolade,” vertelt Sam Borloo, branding manager van Chocolade Jacques.

In de tv-spots zien we telkens een uitermate chaotische omgeving. Ondanks die puinhoop blijven de hoofdpersonages volledig zen. Simpelweg omdat ze aan het genieten zijn van een stukje Chocolade Jacques. Die rust en sereniteit wordt nog extra benadrukt door het gebruik van slow motion.

Zowel de spots als de prints worden afgetekend met een nieuwe campagnelijn: ‘Een klein gelukje in elk stukje’. Een lijn die verder geen uitleg nodig heeft. Ook dat zorgt voor extra rust en brengt ons tot bij de pure essentie van het merk.

Credits
Client: Chocolade Jacques
Client Contact: Sam Borloo, Alain Lannoo
Agency: LDV United
CD: Dennis Vandewalle 
CD: Dries De bruyn 
Creation: Wesley Kuystermans 
Creation: Yannick Schoch
Design Director: Jeffrey Uten 
Strategy: Tomas Sweertvaegher, Frieke Trompet 
Account Team: Marieken Maes, Julie De Preter 
Film Production Company: Diplomat 
Director: Kevin Boitelle 
DOP: Piet Deyaert 
Producer: Joachim Veyfeyken, Erik Van Overloop 
Photography: Lichtwaas
Food Photography: Foodphoto