Leffe brengt Walen en Vlamingen samen

Agenda / Communication / News

Leffe 1 Is het water tussen Vlamingen en Walen zo diep als de verkiezingen op het eerste zicht laten uitschijnen in mei? Als je dit zelf eens wil uitzoeken, zak dan zeker af naar 'Nationaal Terrasse Nationale', suggeert Leffe. Het biermerk nodigt, net voor de start van het nieuwe politiek jaar, 1000 Vlamingen en 1000 Walen uit voor een goed debat aan 1000 terrastafels. Professor en politicoloog Dave Sinardet zal het startdebat in goede banen leiden. Doel van de actie: Belgen samen brengen bij een goed glas bier en dat op het langste terras van België ooit, opgesteld langs de 400km lange taalgrens. Op 22 augustus waren er al meer dan 500 inschrijvingen.

Al vanaf dag één na de verkiezingen roept Leffe alle Belgen op om de tweetalige Facebookpagina www.facebook.com/nationaaldebatnational te liken en zo een positief, ondersteunend signaal te geven aan de politici die onderhandelen over de volgende federale regering. Het collectief Nationaal Debat National wil mensen samen brengen en heeft als doel om het debat te stimuleren, zonder zelf positie in te nemen. Het collectief deed al een paar stunts om het debat rond de regeringsvorming te stimuleren, zoals het sturen van bakken bier naar een aantal politici en naar de koning ter aanmoediging. Met Nationaal Terrasse Nationale op 1000 mobiele terrassen, gedurende 5 dagen wordt de kroon op het werk gezet. Leffe 2Iedereen die zelf wil uitzoeken hoe verschillend we écht zijn – of net niet, kan hier één van de 1000 tafels met een gratis Leffe Blonde 0.0% boeken en een gesprek te hebben met iemand van de andere kant van de taalgrens. Leffe wil op deze manier zoveel mogelijk Walen en Vlamingen laten discussiëren over wat hen bindt bij een goed glas bier.  Dave Sinardet, professor politieke wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel: "Er wordt in de politiek veel over dé Nederlandstaligen en dé Franstaligen gesproken maar echte dialoog wordt zelden georganiseerd. Terwijl het sowieso de enige manier is om tot oplossingen te komen. Aan de hand van 10 vragen die ik heb opgesteld gaan we kijken hoeveel tafels tot compromissen kunnen komen en hoe snel."En waarom ziet Leffe iets in dit initiatief? Laure Stuyck, woordvoerder AB InBev: “Wij willen als Leffe onze bekendheid inzetten om zoveel mogelijk Nederlandstalige en Franstalige Belgen samen te brengen en het debat te stimuleren. Er is namelijk geen betere manier om een goed gesprek te hebben dan samen een glas bier te delen. En laat dat nu één van de vele zaken zijn die Vlamingen en Walen nog steeds verbinden.”Leffe 3
Praktisch
Nationaal Terrasse Nationale loopt van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus op de Taalgrens. Inschrijven kan via de Facebookpagina.