Let’s pay digital: goed nieuws van Ogilvy Social.Lab en de FOD Economie

Crea / News

Sinds 1 juli kan je als consument overal elektronisch betalen. Om dit uitstekende nieuws wereldkundig te maken, lanceren de FOD Economie en Ogilvy Social.Lab een wervelende, positieve campagne met onvervalste 80’s vibe: ‘Let’s pay digital’!

Onderzoek wijst uit dat 89% van de Belgen het liefst elektronisch betaalt. Je zou dus denken dat alle winkeliers inmiddels betalingen met bankkaart of via een app aanvaarden. Toch is dat niet zo. Veel kleinere handelaars aarzelen, vooral omdat ze niet op de hoogte zijn van alle elektronische betaaloplossingen. Nochtans betekent een extra betaalmogelijkheid meer klanten en dus ook meer inkomsten. Daarom verplicht de wet alle winkels sinds 1 juli om, naast contant geld, ook minstens één elektronische manier van betalen aan te bieden. Om dat goede nieuws te verspreiden, brengt Ogilvy Social.Lab met een dynamische, kleurrijke campagne een burgerbeweging rond digitaal betalen op gang.  

Het bureau ontwikkelde de strategie, de mediastrategie, het creatieve concept en de productie van de campagne. Het koos voor een B2C2B-aanpak waarbij de hele Belgische bevolking wordt aangesproken om ook de kerndoelgroep, namelijk kleine handelaren, te bereiken. De campagne loopt voornamelijk digitaal en via social media (SEA, Facebook, Instagram) maar ook via YouTube en PR. De slogan en de beelden hebben een echte jaren ’80 vibe. De feel good druipt ervan af, en de styling is duidelijk geïnspireerd op de aerobicmode van toen. ‘Let’s pay digital’ is een ludieke en opvallende campagne die een sterke boodschap overbrengt, namelijk dat de verplichting voor handelaars op de eerste plaats een positieve verandering is. Ook socialmediaposts die specifiek gericht zijn op winkeliers helpen hen om elektronisch betalen in hun zaak in te voeren op de manier die het beste bij hen past.

Credits

Internal: 

Account: Barbara Hennin, Caroline Charles, Alexandra Nogueira, Sophie Gagey 

Creative Director: Willem Van den Hoof 

Creatives: Pieter Decanniere, Willem De Geyndt, Bram Van Looveren, Ophélie Blockmans, Nicolas Maertens 

Design: Xavier Vanderplancke 

Strategy: Julie Frederickx, Victoria Van Wymeersch 

Media: Loredana Polito, Mélanie Morales 

External: 

TV Producer: Sofie Van de Wauwer 

Film director: Dirk Domen 

Production company: Friction films 

Sound: Pieter Van Dessel 

Client: FOD Economie 

Nathalie Djamous 

Christophe Courouble 

Simon Dergent 

Johan Verbelen