Leuven heeft grootste chocolademunt

muntstraatchocopersconferentielq7_1 (1)

Crea / News

muntstraatchocopersconferentielq7_1
Ter gelegenheid van de Week van de Smaak stroomde er een chocoladerivier door de Muntstraat in Leuven: Muntstraat Goes Chocolate. De restaurateurs en chocolatiers van dé culinaire hoofdstraat van Leuven zetten het typisch Belgische product in de kijker met een nieuw wereldrecord, speciaal uitgekiende chocolademenu’s en workshops en activiteiten voor kinderen. De organisatie was in handen van de Muntstraat, Axitect ('Your action architect') en James (logistisch & branding services').
Dat wereldrecord? De grootste chocolademunt ter wereld. Het huidig record staat op naam van Venezuela met een munt van 874 kg met een diameter van 2,4 m en een dikte van 20 cm. Om het record te breken sloegen beeldhouwer Andrew Farrugia en meester-chocolatier Patrick Aubrion drie dagen lang de handen in elkaar. Ze bewerkten daarvoor chocolade van Callebaut. Gisteren, zondag 15 november, sleden ze eindelijk in hun opzet...
“Toen de chocolatiers en restaurateurs van de Muntstraat het project voorstelden ter gelegenheid van de Week van de Smaak waren wij meteen enthousiast. Dit gemeenschappelijk initiatief plaatst chocolade op een originele manier in de kijker. Daarom hebben wij de ambachtslieden verschillende Callebaut-producten geleverd waarmee zij hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan," vertelt Marie Verspreeùwen, trade marketing manager BeNeLux van Callebaut.