Lewis tekent partnership met Smarp

Communication / News

Lewis

Internationaal communicatiebureau Lewis en het medewerker-ambassadeurplatform Smarp slaan de handen ineen: klanten van Lewis kunnen vanaf nu gebruik maken van een platform waarop content real-time wordt verzameld, gemeten en gedeeld via sociale media. Met dit SaaS-platform zetten bedrijven hun medewerkers in als merkambassadeurs door ze berichten vanuit de organisatie te laten delen in hun eigen sociale netwerken. Dat wordt ook wel Employee Advocacy genoemd. Deze nieuwe samenwerking is een aanvulling op de recent geïntroduceerde 'Employee Activate'-dienst van Lewis.

Met deze dienstverlening kunnen klanten van Lewis hun belangrijkste marketingtroef inzetten: de werknemers. Het Employee Activate-aanbod helpt klanten om van hun medewerkers echte merkambassadeurs te maken. Dit verhoogt de betrokkenheid van de medewerkers, zorgt voor een groter bereik van de content en helpt om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten. Het Smarp-platform biedt tevens middelen om het succes van de Employee Activate-inspanningen te meten. Smarp geeft inzicht in conversiepercentages, de mate van activiteit van de werknemers, het bereik van de content en hoeveel internetverkeer het heeft opgeleverd. Het platform maakt gebruik van gamification om deelname leuk, aantrekkelijk en belonend te maken. De deelnemers krijgen punten per gedeeld bericht, zodat er een vorm van competitie ontstaat. « Het leveren van een goede werknemerservaring moet de basis zijn van alle activatiecampagnes, » zegt Lars Ingerslev, vice president bij Smarp. « Onze eenvoudig te gebruiken tools helpen LEWIS om hun Employee Advocacy-dienstverlening verder uit te breiden. »

« De kern van ieder succesvol Employee Activate-programma is de inzet van de juiste tools, waarmee medewerkers eenvoudig het merk kunnen promoten, » voegt Michael Brito, senior vice president bij Lewis, toe. « Door deze samenwerking met Smarp kunnen we het nog eenvoudiger maken voor onze klanten om hun eigen mensen als merkambassadeurs in te zetten en om zo zakelijke doelstellingen te halen. » Lewis ontwikkelde Employee Activate om klanten te helpen bij het opstellen van Employee Advocacy-campagnes om content, medewerkers en hun communicatie te mobiliseren. Dit bevat onder meer het opstellen van beleid en workflows, het ontwikkelen en beheren van contentmarketingstrategieën die zijn gebaseerd op de werknemers, het verspreiden van die verhalen over paid, earned en owned media, het bepalen van doelstellingen en het selecteren van ondersteunende technologieplatforms. Lewis werkt naast Smarp ook samen met Dynamic Signal. Beide platformen zijn vanaf heden beschikbaar voor klanten.