Liever mobiel winkelen dan via desktop of tablet?

salesforce shopper report

News / Research

salesforce shopper reportHet Customer Success Platform Salesforce publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat 77 procent van de shoppers rond de feestdagen fysieke winkels vermijdt. Daarnaast geniet aankopen op de mobiele telefoon voor het eerst de voorkeur op winkelen via vaste computers en tablets. De nieuwe rapporten – ‘2016 Connected Shoppers Report’ en ‘Q3 2016 Shopping Index’ – hebben wereldwijd de actuele opvattingen, gewoonten en het gedrag van de huidige shoppers verkend.

Voor het ‘2016 Connected Shoppers Report’ is er onderzoek verricht onder meer dan 4.000 volwassenen (aangeduid als ‘shoppers’ of ‘consumenten’) in Canada, het Verenigd Koninkrijk en de VS. De Salesforce ‘Q3 2016 Shopping Index’ is opgesteld aan de hand van het koopgedrag van meer dan 500 miljoen shoppers wereldwijd, op basis van gegevens van digitale verkoopsites die in de Salesforce Commerce Cloud opereren.

Met een verwachte stijging van tien procent van de uitgaven voor de feestdagen van 2016, is het voor retailers belangrijker dan ooit zowel de in-store, online als mobiele ervaring te verbeteren. Met name om het winkelend publiek te verrassen en meer omzet te genereren tijdens de voor hen belangrijkste maanden van het jaar.

Belangrijkste bevindingen Salesforce-onderzoek? Om te beginnen:consumenten gaan de winkelervaring zelf bepalen. Meer dan driekwart (80%) van de shoppers analyseert producten voordat ze online worden gekocht. Websites zijn de populairste informatiebron voor alle leeftijden. Met de toename van het gebruik van sociale media worden deze steeds belangrijker voor het leiden van verkeer naar retailwebsites, dat goed is voor 3,1 procent van al het digitale verkeer – een stijging van 55 procent ten opzichte van vorig jaar.

salesforce

Daarnaast veranderen de mogelijkheden voor winkelen op de mobiele telefoon en andere disruptoren de traditionele shoppingervaring. Er wordt steeds meer via de smartphone gewinkeld; meer dan de helft (51%) van al het digitale shoppingverkeer is reeds afkomstig van mobiele telefoons, tegenover computers (40%) en tablets (9%). Onder de millenniumgeneratie winnen nieuwe goederenverhuurdiensten en maandelijkse abonnementsdiensten voor boodschappen en gezondheidsproducten aan populariteit. Deze groep gebruikt dit soort diensten meer dan twee keer zoveel als Generatie X’ers en vijf keer zoveel als Baby Boomers. Consumenten zijn op zoek naar een betere service van retailers: meer dan de helft van de millenniumgeneratie is bereid gegevens te delen met betrekking tot hun voorkeuren (56%), en ziet retailers graag op locatie gebaseerde diensten aanbieden, als dit leidt tot een betere service (39%). De klantenservice wordt uitgebreid met bezorging, waarbij shoppers regelmatig en in toenemende mate profiteren van gratis verzendkosten (67% van alle bestellingen).

En nog: de meerderheid van de shoppers (77%) vermijdt fysieke winkels tijdens de feestdagen vanwege de drukte (58%), het verkeer (33%) en het gemak van online winkelen (29%). Tijdens dit shoppinghoogseizoen voor winkeliers koopt het winkelend publiek een breder assortiment producten, 13% meer dan vorig jaar.

Salesforce report 2016