LINDT OPENT EERSTE BOETIEK IN BELGIE

Marketing / News / Retail

LindtBelgië chocoladeland? Zwitserland ook, natuurlijk. Na 170 jaren smulplezier is de chocolade van Lindt nog steeds tijdloos. Om de grootste lekkerbekken te plezieren, opent het Zwitserse merk een eerste boetiek in België. Een ware chocoladeparel in het Brusselse shoppingcenter City2. Tot nog toe waren de producten van Lindt in België enkel te verkrijgen in warenhuizen (Carrefour, Delhaize en Colruyt). "Met deze eerste premiumboetiek zorgt Lindt voor een echte toegevoegde waarde en zal ze de Belgische consumenten, expatsen toeristen kunnen verleiden," zegt men bij Lindt. "Want geef toe, wie is er niet gek op chocolade gemaakt van kwaliteitsvolle ingrediënten?" City2, dat voor het laatst gerenoveerd werd in 1999 en in hartje Brussel ligt, heeft een ware verjongingskuur ondergaan. Dat is dan ook de reden waarom de befaamde chocolatier, die steeds in is voor vernieuwing, besloten heeft zich hier te vestigen en zijn imago hieraan te verbinden. Noot: sinds oktober 2009 is Roger Federer ambassadeur van het merk Lindt. LindtHet is allemaal begonnen in 1879. Rodolphe Lindt, meesterbanketbakker en zoon van een apotheker, koopt in het geheim twee fabrieken in Bern die door een brand beschadigd werden en enkele verouderde machines. Zijn droom is chocolade te maken die zich onderscheidt van de traditionele producten. Destijds was chocolade een korrelige, ruwe en lichtjes bittere pasta die moeilijk met de hand of een mortier in een vorm gebracht diende te worden. Rodolphe bewees samen met zijn broer dat om chocolade te raffineren, de overtollige vloeistof die met de suiker kristalliseert uit de cacaopasta gehaald dient te worden. En waarom ook geen cacaoboter toevoegen om de ruwheid uit de gebruikelijke pasta te doen verdwijnen? Daarna gaan verschillende legendarische verhalen de ronde. Was het toeval? Was Lindt gewoon vergeten de machines uit te schakelen vooraleer hij voor het weekend vertrok? Toen hij ‘s maandags terugkwam, zou hij, erg verbaasd, een ketel aangetroffen hebben met een volledig nieuwe chocolade. Het mengsel dat Rodolphe Lindt gemaakt had, was een nieuwe donkere, gladde heerlijk glanzende pasta die makkelijk in vormen gegoten kon worden en heerlijk in de mond smolt. Zo konden alle verrukkelijke smaken vrijkomen. Lindt besloot dit nieuwe product ‘chocolat fondant’ te noemen. En de rest is geschiedenis. De productie van Lindt gebeurt anno 2018 in 12 moderne eigen fabrieken in Europa en de VS en de producten zijn verkrijgbaar in meer dan 120 landen verspreid over de hele wereld. De producten worden verkocht door 24 filialen en bijhuizen, meer dan 410 eigen winkels en meer dan 100 onafhankelijke verdelers. Met meer dan 14.000 werknemers realiseerde de groep Lindt & Sprüngli in 2017 een omzet van meer dan 4.088 miljard Zwitserse frank.Lindt