L'Oréal mikt op jonger

Crea / News

L'Oréal ParisL'Oréal, overal ter wereld bekend om zijn beautyproducten, bevat een portfolio van merken dat verkocht wordt in 130 landen. Het oudste merk van de groep, L'Oréal Paris, staat inmiddels symbool voor de status van het bedrijf. En de klanten werden mee oud met hun favoriete beautymerk, want in Nederland is de gemiddelde L'Oréal-koper 50 jaar oud (of jong, het is maar hoe u het bekijkt). Om de leeftijd toch wat te drukken en ook jongere consumenten aan te trekken, die op hun beurt ouder kunnen worden met het merk, klopte L'Oréal aan bij GoogleDe internetgigant deelde voor de L'Oréal Paris Sugar Scrubs’-campagne consumenteninzichten met het beautymerk, om zo een beter inzicht te krijgen in deze potentiële klanten. De inzichten onthulden interesses en affiniteiten die L'Oréal niet eerder had overwogen (zoals komedie, eten, gamen en film), waardoor het targetingpotentieel van de campagne aanzienlijk werd verruimd.

Om optimaal gebruik te maken van deze inzichten, werkte L'Oréal samen met Google ZOO, mediabureau Zenith en creatief bureau McCann« Inzichten waren essentieel bij het kiezen van de juiste creatieve boodschap en doelgerichtheid, » zegt Adeline Hoogveld, Precision Advertising Manager bij L'Oréal NederlandVanuit één video-item maakten de teams twaalf extra varianten met verschillende tekst en voice-over, ontworpen om de specifieke doelgroepsegmenten aan te spreken die door Google werden geïdentificeerd. De campagne werd met TrueView uitgerold op YouTubemet behulp van affiniteitssegmenten, targeting op categorie en zoekwoord. 

« Mensen binnen dezelfde leeftijdscategorie zijn niet allemaal hetzelfde, » constateert Thijs van der Werff, Product Brand Manager bij L’Oréal Paris. « Maar gepersonaliseerde targeting op specifieke interesse kan je relevantie als merk vergroten. Het gaat erom je publiek te begrijpen. » Conclusie: durf te vertrouwen op data.