Lotte Vermeir en Lin Delcour aan kop bij Eén en Canvas

News / People

Lotte Vermeir en Lin Delcour gaan Eén en Canvas leiden, respectievelijk als netmanager en adjunct-netmanager. Ze starten samen op 1 augustus. Met Vermeir en Delcour volgen twee ervaren VRT-collega’s Olivier Goris op, hij nam onlangs als netmanager afscheid van de VRT.

Lotte Vermeir werkt sinds 2008 voor de VRT. Ze was onder meer hoofd van de VRT-studiedienst, vanuit die rol kent ze het veranderend mediagedrag van de Vlaming door en door. In 2015 ging ze aan de slag als rechterhand van Olivier Goris bij het netmanagement van Eén en Canvas. Van daaruit heeft ze mee VRT NU uitgebouwd en sinds kort was ze verantwoordelijk voor de digitale strategie en de digitale portfolio van de VRT. Samen met Karen Donders (directeur publieke opdracht) onderhandelde ze mee aan de nieuwe beheersovereenkomst. Door nu terug te keren naar Eén en Canvas wil Vermeir zich inzetten om de Vlaamse mediagebruiker nog beter te bedienen met deze sterke merken, zowel digitaal als lineair.

Lin Delcour volgt als aanbodsverantwoordelijke sinds 2018 zowel interne als externe projecten en programma’s voor Eén en Canvas op. Als voormalig programmamaker begeleidt ze producties zoals Het Huis, Als je eens wist, De Ideale Wereld, De Kemping en Iedereen Beroemd. In 2005 begon ze als journalist bij VRT NWS op de redacties van Koppen, het Journaal en verschillende verkiezingsprogramma’s. Na vier jaar eindredactie bij Koppen tekende ze ze mee de vernieuwing van Panorama tot het onderzoeksprogramma Pano uit.

Nu gaan Vermeir en Delcour met Ricus Jansegers (algemeen directeur content) en de teams van Eén en Canvas uitzoeken hoe ze de samenwerking rond deze sterke merken het best organiseren: “hoe gaan we de uitdagingen voor de toekomst aan? Hoe stemmen we het aanbod van Eén en Canvas nog beter af op de noden van het publiek? Hoe zetten we in op het toenemend belang van VRT NU?” Voor het antwoord op die vragen gaan ze in gesprek met intern en extern talent.