Louis-Philip Cattoir

New kids in town

Als trotse millennial ben ik opgegroeid in een ondernemersfamilie. Sinds de Pampers-fase krijg ik thuis de nodige dosis merken voorgeschoteld, en Lotus Speculoos (pré-Biscoff) dankzij opa Roger.

Al dolend over de schoolbanken ben ik uiteindelijk afgestudeerd als master in Intellectuele Eigendomsrechten (IP). Daar stond ik dan, met mijn theoretisch rechtendiploma op zoek naar creativiteit in de wereld.

Dankzij ophelderend advies van Georges Bloemen (Marrow en Arteveldehogeschool) startte ik als intern bij Ogilvy Social.Lab. Na de stage ging ik richting Ogilvy Amsterdam bij het Philips’ in-house team van online marketing experts. Nadien ging ik bij Publicis Groupe NL aan de slag als social media consultant voor Samsung Benelux.

Intussen stapten mijn broer en zus elk in hun huwelijksbootje en zetten zij al hun bakske vol met stro klaar. De familieman in mij kwam (weer) naar boven, met een terugkeer naar bakermat 9000 als gevolg.

Sinds maart 2021 ben ik in town bij Remarkable Europe, pioniers van de Belgische merkenarchitectuur met meer dan 30 jaar expertise. Hier sla ik de brug tussen merkstrategie, IP en digital branding. In het zog van mijn papa Thierry Cattoir (ex-voorzitter STIMA) ben ik lid van de Belgian Young Marketers (BYM), opgericht door BAM.

In 2004 stond ik in het voorwoord van Het Kernmerk, in 2020 een bijdrage in Brand Change - what’s next? Op naar de volgende 30 jaar!

Blij om terug te zijn, vol ambitie en helemaal klaar voor the post-lockdown momentum.