Louise Laes

New kids in town

“Je leven in een koffer doen passen? Dat is nóg uitdagender als je het uitstelt tot het laatste moment. Classic me. Een urenlange vlucht later stond ik, met mijn koffer in de hand, in Chili en ging er aan de slag bij de Belgische ambassade in Santiago. Ik moest dikwijls in mijn wang knijpen, want… elke dag de contouren van de Andes goud zien kleuren door de zon, lelijk is dat niet hé.

Ik heb altijd gedacht dat je je horizon niet veel verder kon verbreden dan duizenden kilometers van je thuis in Leuven. Tot ik na mijn terugkeer én het behalen van een master in Strategische Communicatie & Marketing aan de slag ging. Met amper werkervaring in mijn koffer (maar met véél goesting) mocht ik de nog onontdekte wereld van contentmarketing verkennen bij HeadOffice. Ik ging er aan de slag als accountmanager voor A.S.Adventure en voelde me echt on top of the world.

Grenzen verleggen, afwijken van platgetreden paden, geprikkeld worden door het onbekende… Yep, A.S.Adventure, meteen een grote en grootse klant. Klaar om te verdwalen en daarna mijn weg wel te vinden, dacht ik. Nu, een paar jaar later, voel ik me gelukkig geen toerist meer. Het uitstippelen van planningen, schipperen tussen team-timing-budget en richting geven aan de roadmap van de ‘day-to-day’, daar heb ik geen kompas bij nodig. Of toch tenminste niet elke dag.”