LRM neemt participatie in Small Teaser

Innovation / Media / News

Small TeaserInvesteringsmaatschappij LRM investeert in Small Teaser, een startup die ondersteund wordt door het iStart-ondernemerschapsprogramma van iMinds. Small Teaser biedt een platform aan waarmee communities een nieuwswebsite of digitaal magazine online kunnen publiceren. Gebruikers worden bovendien beloond met een gedeelte van de advertentie-inkomsten dankzij een royalty-based advertentiemodel. De startup werd in juli 2015 opgericht door de jonge tweeling Stijn en Ruth Janssens.

Small Teaser biedt de mogelijkheid aan een community om een magazine of nieuwswebsite digitaal te publiceren. Ieder lid van de community kan gemakkelijk een artikel, foto of video toevoegen. Die gebruikers worden bovendien beloond met een gedeelte van de advertentie-inkomsten dankzij een royalty-based advertentiemodel. De adverteerder beslist hoeveel hij wil besteden en welke doelgroep hij wil bereiken. Via een verdeelsleutel wordt dan bepaald hoeveel iemand - die een artikel of foto heeft toegevoegd - van de reclame-inkomsten verdient, op basis van de populariteit van zijn of haar artikel.

“Met Small Teaser kan je dus samen publiceren en samen geld verdienen,” zeggen Stijn en Ruth Janssens, de jonge tweeling die het bedrijf in 2015 oprichtte. Small Teaser maakt deel uit van Corda INCubator op Corda Campus en werd geselecteerd door iMinds voor iStart, het incubatieprogramma dat startende ondernemers ondersteunt bij het succesvol lanceren van hun bedrijf. “Begin 2014 startten we onze eerste publisher: skydivemag.com,” zegt Ruth Janssens. “Met 15 betalende adverteerders, meer dan 750 artikels en 1,2 miljoen unieke bezoekers. In juli 2015 volgde de selectie voor iStart en namen we onze intrek in Corda INCubator. Dat zorgde ervoor dat we in september 2015 een front-end developer aan ons team konden toevoegen.” Sinds december 2015 lanceerde Small Teaser al veertig digitale magazines en newssites.

LRM investeert in diverse technologiebedrijven. Hierbij richt ze zich vooral op jonge, beloftevolle spelers die inspelen op nieuwe trends en van bij het begin een internationale ambitie hebben. Stijn Bijnens, CEO LRM: “De innovatieve aanpak van Small Teaser om leden van een community mee te laten verdienen op eigen bijdrages, speelt duidelijk  in op de evolutie waarbij meer en meer nieuws en content vanuit de markt zelf komt. Dankzij dat idee van crowdsourcing heeft Small Teaser zeker het potentieel om internationaal door te breken in de groeiende markt van blogs, nieuwswebsites en digitale magazines.”