Lucy en VRT houden 100 plekjes vrij voor onontdekt talent

Crea / News

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) is na elf jaar renovatie opnieuw open voor het grote publiek.

Samen met museumPASSmusées en het KMSKA gaat VRT in De Nationale Expo op zoek naar verborgen talent in alle disciplines van de beeldende kunsten. De inzet van deze wedstrijd: een plaatsje op een unieke tentoonstelling in de prachtige zalen van het vernieuwde KMSKA. De expo zal 100 kunstwerken bevatten en loopt van 22 december tot 22 januari. 

Wie droomt van een plek in het museum, kan zich vanaf 5 september tot en met 6 november kandidaat stellen voor De Nationale Expo. Het is de bedoeling dat de deelnemers aan de wedstrijd zich laten inspireren door één van de topwerken in het KMSKA: de ‘Aanbidding door de koningen’, een iconisch werk van Peter Paul Rubens. Op basis daarvan kunnen ze hun eigen creatie maken. Met De Nationale Expo krijgt onontdekt talent de kans hun werk aan een breder publiek te tonen.

Ook kinderen doen mee

Voor de kinderen is er een gelijkaardige wedstrijd. Want Ketnet wil kinderen verbinden en stimuleren, ook door middel van kunst en cultuur. Kinderen kunnen hun kunstwerkjes insturen via de photobooth van Ketnet en zo meedingen naar een plekje op De Nationale Expo in het KMSKA, waar er 10 plaatsen voor hen zijn gereserveerd.

Hiervoor ontwikkelde Lucy een wervende, wervelende campagne gericht op jongeren. Met onder meer spots op televisie, online en gifs worden jongeren aangespoord om deel te nemen aan De Nationale Expo. De winnaars zullen beloond worden met een plaatsje in de prachtige zalen van het vernieuwde KMSKA.

Deze actie kadert in een initiatief van VRT om beeldende kunsten bij een breed publiek zichtbaar te maken, met content op alle VRT-netten.

Credits

Brand: VRT
Contact Client: Yousra Chahboune, Bette Van Den Briel,
Leentje Lybaert, Elisabeth Roelandt
Agency: Lucy
Creative Director: Iwein Vandevyver
Account Director: Thomas Vuerinckx
Account Manager: Anouk van der Wallen
Creative: Iwein Vandevyver
Film production company: Red Dust
Director: Wilson Verstreken
DOP: Willem Jones
Offline Editor: Frederik Vandewalle
Online Editor: Frank Feijen
Grading: Florian Keirse
Producer: Nelson Cauwenberghs
Exc. Producer: Sander Claessens
Sound Production: Studio Helsinki