Lucy komt op voor het Vlaams Mensenrechteninstituut

Crea / News

Het Vlaams Mensenrechteninstituut koos na competitie voor Lucy om bekendheid te geven aan die pas opgerichte organisatie (actief sinds maart 2023). Het Vlaams Mensenrechteninstituut is een onafhankelijke instelling die de mensenrechten in Vlaanderen beschermt en bevordert. Het verhoogt de kennis over de mensenrechten en spoort overheden en organisaties aan om in lijn te handelen met de internationale mensenrechtenverdragen.

“Voor onze lanceringscampagne kozen we ervoor om te focussen op het toeleiden van discriminatieklachten. Het bestrijden van discriminatie is een van onze kerntaken. Daarnaast maakt het mensenrechten meteen heel erg concreet voor iedereen. Meen je slachtoffer of getuige te zijn van discriminatie, dan kan je dat online of telefonisch melden bij ons,” legt David Stevens, directeur van het Vlaams mensenrechteninstituut uit. 

De creatie draait rond discriminerende uitspraken die vaak impliciet of onuitgesproken zijn. In de campagne worden verschillende vormen van discriminatie aangesneden: op basis van afkomst, vermogen, leeftijd, politieke voorkeur enzovoort. De campagne bestaat uit OOH, radio en social media en omvat ook een spreidingsplan voor kwetsbare doelgroepen en DM & e-DM naar partnerorganisaties.

Credits:

Creative agency: Lucy ​
​Client: Vlaams Mensenrechteninstituut
​Contact: Heidi Vander Poorten, Nena De Keersmaecker, David Dessin, Nikki Dupont
Strategic Director: Mélanie Dalla-Riva
​Account Director: Valentine Reuse
​Account Executive: Kelly Verbeeck
​Creatives: Arno De Meulder, Angus Midgley
​Creative Director: Iwein Vandevyver
​Designers: Vincent De Boeck, Romy Van Baelen ​
​Radio productie: COBRA Radio Brewery