Ludiek en niet klassiek

Media / News

Ads & Data, DPG Media Advertyising en Roularta Advertising richten het vizier steeds vaker op niet-klassieke reclame. “Gedeformateerde reclame waarmee wij adverteerders rechtstreeks in contact brengen met hun doelgroep wint snel terrein.”

Samenwerkingen met adverteerders op het gebied van niet-klassieke reclame en line extensions nemen fors toe in aantal, intensiteit, frequentie en omzetcijfer. Dat is de vaststelling van Bart Demeulenaere, CCO bij Ads & Data. “Deze evolutie weerspiegelt de tijdgeest om de klassieke reclamevormen te completeren met ongewone plaatsen, tijdstippen en methoden om advertentieboodschappen aan de man te brengen.” In essentie gaat het om het creëren van aanvullende touchpoints, momenten waarop een consument interactie heeft met het merk van de adverteerder. Afhankelijk van het medium krijg je in mindere of meerdere mate 360 gradenfeedback. Toepasselijke cases die Ads & Data op zijn palmares heeft zijn ‘De Plezantste Gemeente van Vlaanderen’ – in samenwerking met AXA en Het Nieuwblad – en ‘De Mol’, het tv-spelprogramma op Play4.

Groot stuk van omzetkoek

Roularta Media Group heeft naam gemaakt met een hele range aan niet-klassieke advertentiemogelijkheden. “Ze maken tegenwoordig een wezenlijk deel uit van de omzetkoek van onze merken,” vertelt general manager Philippe Belpaire van Roularta Advertising. “Denk aan jaarlijkse topevents zoals Trends Manager van het Jaar, Trends Gazellen en Data News Awards. Naast deze business brands scoren ook onze vrouwenmerken met de Libelle Winterfair en het Flair & Feeling Beauty Festival, om er enkele te noemen.” Daarnaast heeft bijna elk merk van Roularta Media Group zijn eigen webshop. De aanbiedingen in de Libelle Lekker Shop of Knack Shop bijvoorbeeld matchen met de interessevelden van de community rond het merk. Eveneens een hit: de cruises, waarvan de Knack Cruises de meeste bekendheid genieten. “Het geheim van hun succes? Een programma op maat gesneden van de Knacklezer. Gedeformateerde reclame waarmee wij adverteerders rechtstreeks in contact laten komen met hun doelgroep wint snel terrein. Ze maakt onze job een stuk boeiender, omdat we verplicht zijn om telkens out of the box te denken en zeer creatief uit de hoek te komen.”

[...] HET VOLLEDIGE ARTIKEL LEEST U IN PUB MAGAZINE