Lürzer's Archive wordt zusterbedrijf Cresta Awards

Media / News

Lürzer's Archive, het wereldbekende overzicht van creativiteit, heeft een nieuwe eigenaar. Creative Standards International, die ook eigenaar is van de creatieve prijs Cresta Awards, heeft een meerderheidsbelang in het merk verworven na een deal met de familie van de oprichter, die een minderheidsbelang zal behouden. Michael Weinzettl, de hoofdredacteur van Lürzers, blijft op post.

De ontwikkeling volgt op een zoektocht van Lürzer GmbH, het in Wenen en Frankfurt gevestigde bedrijf, naar nieuw leiderschap en middelen die zowel de gedrukte als de digitale vorm van Lürzer's Archive en zijn verwante titels, waaronder de zeer succesvolle 200 Best-reeks en het magazine, kunnen ondersteunen en doen groeien.

Lürzer's Archive werd in 1984 opgericht door de Duitse reclamelegende Walter Lürzer, die het bedrijf leidde tot aan zijn dood in 2011. Sindsdien is de familie Lürzer eigenaar gebleven van en controle uitoefenend op de titel, die een wereldwijd abonneebestand en een netwerk van distributeurs heeft.