Maaike Cafmeyer is West-Vlaams Ambassadeur 2022

News / People

Voor de vijfde keer gingen De Krant van West-Vlaanderen, Radio 2, WTV-Focus en het provinciebestuur op zoek naar een West-Vlaming die het voorbije jaar een straffe prestatie neerzette en ‘West-Vlaanderen ademt’.

Zowel de vakjury als de lezers van De Krant van West-Vlaanderen, de kijkers van WTV-Focus en de luisteraars van Radio 2 oordeelden dat Maaike Cafmeyer – met roots in Torhout – als geen ander de goesting en de grinta van een West-Vlaming belichaamt. Haar sappig West-Vlaams waarmee ze haar rollen in ‘Eigen Kweek’, ‘Bevergem’ en recent nog ‘Chantal’ kleurt, zorgt voor een ongeziene authenticiteit en naturel in haar spel. Maar Maaike Cafmeyer is meer dan een actrice. In september kregen zij en collega-actrice Elle-June Henrard op het Vlaams Geestelijke Gezondheidscongres de Pi2-prijs voor hun ‘geweldloze, maar krachtdadige inzet tegen het onrecht van grensoverschrijdend gedrag.’

Eerder ging de titel van West-Vlaams Ambassadeur naar tv-programmamaker Wim Lybaert (2018) en zanger Niels Destadsbader (2019). In het coronajaar 2020 koos de jury twee laureaten: acteur/zanger Wim Opbrouck en Saghine Lampaert als gezicht van de zorgsector. Vorig jaar won chocolatier Dominique Persoone.