Maak je filmpjes episch met klassieke muziek

Epicgram

Crea / Media / News

Epicgram4Instagram en klassieke muziek? Het blijkt een geniale combinatie. Epicgram is de allereerste audiofilter die je dagelijkse bezigheden verheft tot epische filmmomenten door slow motions te combineren met klassieke meesterwerken. Het resultaat: een verslavende app waarmee het Belgische festival B-Classic en het muzieklabel Alpha Classics klassieke muziek bij een breder publiek willen brengen.Epicgram

Epicgram is allereerste audiofilter - van Belgische makelij bovendien - die onze dagelijkse bezigheden zal verheffen tot epische filmmomenten. De app is nieuw, opvallend en bovenal uniek. Want Epicgram dient ter promotie van klassieke muziek. Niet meteen het meest hippe onderwerp om een app rond te bouwen, toch? Om aan te tonen dat klassieke muziek verre van oubollig is, staken enkele creatievelingen de koppen bij mekaar. Het doel: een nieuwe doelgroep laten kennis maken met klassieke muziek. En ze aansporen om het te delen op sociale media.  Dank u, DDB Brussels!

De makers bedachten het idee om slow motion filmpjes te combineren met symfonische meesterwerken. Het resultaat is verbluffend. Een sprong in een zwembad, een dollende hond of een dansende collega: nog nooit waren ze zo episch. Elke filter bevat een eigen thema. Zo kan je kiezen uit romantische, heroïsche, melancholische, dramatische of euforische muziek. Leuk voor op vakantie, tijdens het sporten of met de kinderen. Hoe werkt het? Heel simpel: gebruikers maken of kiezen een (bestaand) filmpje, selecteren een hoogtepunt en voegen daarna de gepaste audiofilter toe om het geheel een epische draai te geven. Epicgram maakt gebruik van de allergrootste klassieke hits. Componisten als Mozart, Vivaldi en Beethoven prijken bovenaan het lijstje. Evergreens die iedereen wel kent. De app is bovendien heel gebruiksvriendelijk. Door een slimme doorkliklink naar iTunes en Spotify kunnen alle nummers opnieuw beluisterd en meteen aangeschaft worden.

EpicgramEpicgram is het werk van het Belgische muziekfestival B-Classic en Outhere Music. Laatstgenoemde is een grote onafhankelijke productie- en opnamegroep die zich de laatste tien jaar opwierp als sleutelfiguur binnen de wereldwijde markt van klassieke muziek. Onder het label Alpha Classics vertegenwoordigen ze tal van klassieke artiesten met internationale faam. B-Classic is het eigenzinnige klassieke muziekfestival uit Tongeren dat trouwens niet om een stunt verlegen is. In 2014 haalden ze al eens het wereldnieuws met hun allereerste ‘klassieke videoclip’. Met Epicgram willen beide partners aantonen hoe belangrijk klassieke muziek is door het toe te passen op ons dagelijks leven. De soundtrack of our life, zeg maar.

EpicgramDownload gratis Apple-versie: klik hier

Download gratis Android-versie: klik hier

Credits

 

Client : B Classic & Outhere Music

Contacts : Kris Jannis & Julien Lepièce

Agency : DDB Brussels

CD : Peter Ampe & Odin Saillé

Creation : Jonathan d'Oultremont

Strategy: Dominique Poncin

Account team : Francis Lippens & Kaat De Brandt

PR – Copy: Kenn Van Lijsebeth

Community Manager: Sander Verniers

Digital Producers : Maarten Breda & Stefanie Warreyn & Renaud Goossens

Design : Cedric Lopez Fernandez & Davy Dooms & Sven Verfaille

App development: Niel Deckx & Bert Wijnants

Video Production Company : Thinkfish & Newlands

Partner: Brightfish