{Making-of} Lijncom pakt uit met ongeziene Premetro Meir takeover

Marketing / Media / News

Adidas heeft Lijncom geselecteerd om een unieke en opvallende samenwerking in de stad Antwerpen te realiseren. Daarbij werd het underground premetrostation Meir het uitgelezen decor om de iconische modellen van Adidas Originals in de kijker te zetten. "We kunnen spreken van een creatieve mijlpaal, want nog nooit eerder is Lijncom zo ver gegaan in de uitvoering van een geïntegreerde campagne op de verschillende touchpoints. De combinatie van de takeover met een full wrap tram en een DOOH campagne zorgde ervoor dat het merk zijn visibiliteit in Antwerpen op een creatieve en unieke manier wist te verhogen," luidt het bij Lijncom.

Nog tot eind oktober neemt de Adidas-campagne het premetrostation Meir volledig in beslag. Bij de ingang worden voorbijgangers onmiddellijk ondergedompeld in de campagnesfeer, waar de liftkoker is gehuld in de kenmerkende stijl van Adidas. Verschillende trappen werden prachtig gestyled en de beleving wordt nog indrukwekkender doordat meters hoge muren op de tussenverdiepingen en het perron de diverse sneakermodellen omarmen.

Tegelijk met de stationstransformatie wordt een inspirerende videocampagne getoond op alle digitale schermen in de Antwerpse premetrostations. Bovengronds zal de knappe volledig beklede Adidas Originals-tram vier weken door de stad cruisen als een opvallend onderdeel van deze unieke campagne, waardoor de beleving van Adidas Originals nog dieper wordt geïntegreerd in het dagelijks leven van de stad. “Lijncom is trots op deze campagne, die perfect aansluit bij onze kernwaarden. We zorgen dat merken, groot en klein opmerkelijk onderweg kunnen zijn. Met deze realisatie zijn we verder gegaan dan we ooit gedaan hebben,” onderstreept CEO Christine Van den Berghe. “Het merk blend perfect met de bezoeker van de stad en de topligging in de shopping regio van ons station Meir. Dit heeft ons gestimuleerd om nog net iets verder te gaan in de uitvoering en de kracht van DOOH is bijzonder versterkend wanneer het effectief wordt benut.”

Deze samenwerking werd samen opgezet met de out-of-home specialist Outsight en mediaplanning werd uitgevoerd door MediaCom. Dankzij hun innovatieve benadering kon Adidas haar boodschap, in de moderne reclamewereld, op een opvallende manier overbrengen aan het publiek. Yco Van Nieuwenhove, Connection Planner bij MediaCom Belgium, licht toe: “We hebben gekozen voor Lijncom vanwege hun sterke visibiliteit bij onze core-doelgroep en door de sterke innovatie die zorgde voor mooie en vernieuwende formaten in het hart van een grootstad zoals Antwerpen.”

Foto's Lijncom / Lieven Van Assche