{Making-of van de week} Absumo, Proximus, SILK en Mediafield versieren Antwerpen

Crea / Making-of / News

In het kader van zijn netwerkcampagne bood Proximus zijn mobiel netwerk aan aan Geert Nys, een Belgische schilder, beeldende kunstenaar en grafisch ontwerper. Zijn werken reisden de wereld rond, van Knokke tot Japan. Sinds zijn 24ste zit hij door ziekte in een rolstoel, waardoor zijn droom om ooit een muurschildering te maken niet in vervulling kon gaan. Daarom werkt hij, beter bekend als Absumo (ABSolute Unique MOments), vaak met kartonnen dozen als ondervlak. De ruwheid ervan doet hem aan muren denken. In oktober gaf Proximus Absumo, met behulp van een robot en zijn sterke mobiele netwerk, de kans om een échte muurschildering aan te brengen in een van de drukste straten van Antwerpen.

De ‘muurschilderingsrobot’ die het werk van Absumotot een echte mural omtoverde, werd ondersteund door twee drones en zes spuitbussen die ook door graffitikunstenaars gebruikt worden. De robot ontvangt elke pixel van het werk en reproduceert hem op de muur. Daarvoor is een enorm krachtige en stabiele netwerkverbinding nodig. Vervolgens beweegt de robot in verticale lijnen op en neer over de muur om elke pixel getrouw neer te spuiten. Het eindresultaat is een enorme mural, van de hand van Absumo, in het centrum van Antwerpen.

"Onze vaste en mobiele netwerken ondergaan een ware revolutie. Daardoor is Internet of Things een realiteit geworden die ons in staat stelt te innoveren. Naast onze campagnes hebben we ook story-doing nodig om te inspireren en te bewijzen hoe geconnecteerde technologie mensen kan helpen. Dit project met Absumo is daar een prachtig bewijs van en ik wil graag Silk & Mediafield bedanken, die veel onderzoek hebben gedaan om van deze Belgische première een echt succes te maken," zegt Aurélie Denayer van Proximus.

U kunt Absumo's werk nog tot 2 november bewonderen in de Sint-Paulusstraat in Antwerpen en hieronder de making-of video ontdekken. 

Credits

Client contacts: Aurélie Denayer, Sophie De Nys, Laurence Carion, Perrine De Keyzer

CD: Peter Ampe
Creative Team: Vanessa Hendrickx & Antoine Wellens
Copywriter NL: Steve Maes
Client Service Director: Catherine De Block
Account Director: Audrey Semal
Account Manager: Aurélie Thollebeek
Account Executive: Matti Verhaegen
Head of Strategy: Jonathan Detavernier
Strategy: Joeri Van Breedam

Media Buying: Maxus
Mural: Mediafield (“The Air Purifying Murals”)
Robot: Robot Muralist
Artist: Absumo  - Geert Nys
All about things: Bjorn Van Poucke &Thierry Dubois

RTV-producer: Gaelle Haesaert & Birgit D'hont
Production: FamousGrey productions & 2Frame
Producer: Gaelle Haesaert/ Mattias Lauwereys
DOP: Vincent Stevens
Soundstudio: FamousGrey productions
Post-production: 2Frame