{Making-of van de Week} De Mol heeft duvelse plannen

Crea / Making-of / News

Aandachtige lezers van PUBNews - daar ben u er uiteraard één van - lazen al dat de mythische slogan “ssst… hier rijpt den Duvel" aan de brouwerij van Duvel is bedekt met een spandoek met daarop "ssst... de mol gaat beginnen."

Mockup

Een ferme stunt, want nooit eerder liet Duvel Moortgat zoiets toe. "De mensen bij Duvel Moortgat aan wie we het idee voorlegden waren onmiddellijk overtuigd," zegt Olaf Meuleman, die als freelance creatief door het bureau Satisfaction was aangesproken om mee een campagne te bedenken voor de 'duvelse' samenwerking tussen Duvel en De Mol. "Vervolgens heeft dat idee intern een paar watertjes moeten doorzwemmen, want overschilderen - ons eerste idee - kon niet omdat de beschildering een aantal jaar geleden is vervangen door reliëfletters. Uiteindelijk stelde men voor om een spandoek te plaatsen en vond Michel Moortgat, die de eindbeslissing moest nemen, het een fantastisch idee!"Het hele project had een doorlooptijd van zes weken, van eerste idee tot realisatie. Ter herinnering: de opmerkelijke stunt is het startschot van een intensieve samenwerking. Zo gaat Café De Mol door in de Duvel bar in de Stadsbrouwerij in Antwerpen, kun je daar een aangepaste De Mol x Duvel Experience Tour volgen, komt er communicatie rond het tv-programma zelf, etc.

Credits

Agency: Satisfaction

Client: Duvel

Contact: Nils De Smet, Marie Verspreeuwen

Creative Director: John Israel

Account: Alexandra Grohol

Concept: Olaf Meuleman

Creative team: Olaf Meuleman, Johan Van Oeckel

Graphic Designer: Louis Thienpont

Media: Pop-Media

PR: Diamond & Pearls


U vindt dit nieuws interessant en bent nog niet ingeschreven op PUBNews en PUB on Saturday? Klik hier, scroll naar beneden en laat uw gegevens achter...

U heeft nog geen full acces-abonnement op PUB? Klik dan hier en doe wat nodig is...