Mammoet-gehaktbal van Wunderman Thompson haalt het tot in Cannes

Awards / News

De veelbesproken mammoet-gehaktbal van Wunderman Thompson laat niemand onbewogen. Zeker niet de jury’s van Cannes Lions 2023, zo blijkt, want de campagne is geshortlist in de categorie Innovation.  

Voor wie dit baanbrekende nieuws miste, herhalen we nog even dat dit om een wetenschappelijk experiment én een creatieve samenwerking gaat tussen Wunderman Thompson Benelux, het Australische kweekvleesbedrijf Vow en een team van internationale deskundigen. Zij hoopten met deze campagne de mogelijkheden van kweekvlees te tonen en een revolutie te veroorzaken in de voedingsindustrie.

Het idee kwam van ‘creative disruptor’ Bas Korsten, chief creative officer bij het wereldwijde creatieve bureau Wunderman Thompson. Met nieuwe, innovatieve technologie werd de mammoet-gehaktbal gemaakt uit het DNA van de uitgestorven wolharige mammoet. Dat werd aangevuld met het DNA van de Afrikaanse olifant (het levende wezen dat het dichtst verwant is met de mammoet).

Ontdek meer op​ https://www.mammothmeatball.com/

Credits

Client: Vow
​Co-founder and Director: Tim Noakesmith
​Chief Scientific Officer: James Ryall
​Product manager: Sarah Ellice-Flint
​Marketing Specialist: Sarah Separovich ​
​BizOps Associate: Jasper van Veen
​Food Inventor: Adem Kurcan

Academic Researchers
​Senior Group Leader Stem Cell Engineering: Professor Ernst Wolvetang
​Senior European Leukodystrophies Association (ELA): Giovanni Pietrogrande, Ph.D.

Biodiversity advisors: Naturalis Biodiversty Centre Netherlands
​Director Public Engagement: Corine van Impelen
​Science Communication Officer: Bart Braun

Agency: Wunderman Thompson Benelux
​Global Chief Creative Officer: Bas Korsten ​
​Benelux Chief Creative Officer: Sandra Bold
​Creative concept: Jasper Korpershoek, Bas Korsten, Marius Gottlieb
​Copywriter: Jasper Korpershoek, Bas Korsten ​
​Art director: Tunchan Kalkan ​
​Group Account lead: Dorien van Antwerpen ​
​Account manager: Sarah Savoir

Production company: WeFilm
​Co-founder / CEO: Bas Welling
​Director: Juliette Stevens
​Editor: Nik Roosenberg ​
​Creative: Marius Gottlieb
​1st AD: Fabian van der Hulst ​ ​
​Executive Producer: Beau van Assem ​ ​
​Producer: Ellis Thomas ​ ​
​DOP: Zeeger Verschuren ​ ​
​Focus Puller: Chris van Dijk ​
​2nd AC: Keith Tedesco
​Gaffer: Thomas Jeninga ​
​Best Boy: Sander Idema ​ ​
​Setdresser: Rivka Koops ​
​Production assistent Tijn Lodder

​​​Production Australia: Wunderman Thompson Sydney
​National Head of Production: ​ Alistair Pratten
​Senior Producer: Siobhan Crowley ​
​2nd Unit Director: John McGovarin ​
​DOP: Courtney Jones ​
​Cam Assist: Macs Finaly ​
​Sound recordist: Oliver Dibley

Food creative: Robbie Postma

​Music & Sound: Amp.Amsterdam // The Sonic Branding Company ​
​Audio director and composer: Bertus Pelser
​Sound engineer: Martin Snel
​Project manager: Frederique Vroom

VFX and postproduction: Ambassadors
​Executive Creative Director: Justin Blyth
​Head of production: Michelle Kruger
​Producer: Sophie van Kooten
​Animator: Stefano Paron, Ilaria Di Sevo
​Colourist: Amy Besate
​3D Supervisor: Ralph Meijer, Nick Groenveld
​3D Artists: Sjoerd de Greef, Chris Klinkhamer, Puck van Vliet
​3D Animation: Oscar Guagnelli
​VFX artists: Sil Bulterman, Jeroen Baars

Photography
​Food photographer: Aico Lind
​Event Photographer: Robert Harrison

​PR
​Global PR lead: Jessica Hartley
​PR agency US: BCW NY
​Global CCO: Fede Garcia
​EVP Brand Solutions NY Media Leader: Heidi Donato

Website: Monwest
​Website Design: Joop Akerboom & Matthias Leuhof
​Website Development: Stan van Oers & Amber van Os

Other:
​Culinary advisor: Phillip Davenport, Sydney ​ ​
​Bioengineer advisor: Arend Vos
​Professor of Molecuar Biology: Merlin Crossley