Marie Nackaerts

New kids in town

Ik vond in de creatieve sector als snel de perfecte combinatie van mijn twee grote passies: creativiteit en menselijk gedrag beïnvloeden. Na een master Communicatiewetenschappen en een jaar Belgian Advertising School ging ik als strateeg aan de slag binnen verschillende bureaus. 

In mijn eerste job bij Boondoggle had ik het geluk mee te mogen lopen met verschillende experten op vlak van branding, service design en performancestrategie. Hier besefte ik dat als je menselijk gedrag ècht wil beïnvloeden, je deze drie expertises niet los van elkaar kunt zien. In mijn tweede job bij Springbok leerde ik daarboven de nieuwste technologieën inzetten om zo’n gedragsveranderingen te versnellen.   

De afgelopen 3,5 jaar koos ik er bewust voor om mijn verworven skills in te zetten om menselijk gedrag te veranderen ‘for the better’ bij Bonka Circus. Zo werkte ik o.a. strategieën uit voor De Kringwinkel om mensen meer te laten hergebruiken, voor Natuur & Bos om mensen meer bos te laten planten en voor Fost Plus om mensen beter te laten sorteren. Mijn doel om met mijn werk bij te dragen aan een betere wereld zal nooit veranderen. 

Sinds kort streef ik die purpose na bij Accenture Song als brand & communication strategist. Waarom hier? Simpel: Accenture Song ambieert net zoals ik relevant growth door bruggen te bouwen tussen branding, design, data en technologie. Menselijk gedrag zal niet positief veranderen door een campagne met een ‘leuk insightje’. Waar de wereld op dit moment nood aan heeft zijn merken die zich relevant maken door tools, services en technologie aan te bieden en daarmee helpen die ene gedragsverandering richting een beter klimaat, welvaart, gelijkheid,… net iets te vergemakkelijken. Dit is volgens mij the only way forward.  

Daarnaast geeft Accenture mij de ruimte om 4/5de te werken. Een dag in de week ga ik aan de slag als make-up artist, waardoor mijn hersenen nog meer zuurstof krijgen om de andere vier dagen impactvolle strategieën te bedenken. Looking forward to this new chapter!