Marine Casas

New kids in town

Marine Casas nkit pub7
“In 2014 ben ik afgestudeerd als master in Communicatiewetenschappen. Heel snel kreeg ik een job als TV-buyer bij Mediabrands. Daar leerde ik enorm veel bij over de mediabedrijven, een leuke en dynamische sector waar ik mezelf zeker zag doorgroeien.
Alvorens mij 100% hieraan toe te wijden, wou ik eerst mijn droom waarmaken: een wereldreis maken. Na twee jaar te hebben gewerkt bij Mediabrands, ben ik met een rugzak op een vliegtuig gestapt naar Australië. Ik plande een jaar lang te reizen... maar uiteindelijk werden het er twee!
Na zes maanden in Australië en drie maanden in Zuid-Oost Azië kwam ik in Nieuw-Zeeland terecht. Daar kreeg ik de kans om als media buyer en planner te starten bij Mediacom. Het was even wennen. Niet enkel het medialandschap is heel verschillend, maar ook de gedragingen en attitudes van de consumenten zijn anders dan in België.
Ook bij Mediacom heb ik veel geleerd over planning en de verschillende media. Het was een enorme verrijking. Na één jaar te hebben gewerkt, was het weer tijd om verder te reizen vooraleer ik terug naar België kwam. Ik heb gereisd in India en in Nepal. Het beklimmen van de Himalaya was een van de zwaarste maar mooiste ervaringen in mijn leven!
Terug in België had ik zeer snel een gesprek met Sascha Van Der Borght, managing director van Blue 449, over een mogelijke rol als media planner bij Blue 449. Ik heb die kans met beide handen gegrepen en werk ondertussen al drie maanden voor klanten als Aldi, Iglo en Beobank.
Het is erg boeiend om media planner te zijn omdat ik in contact sta met veel verschillende personen. Allereerst met de klanten, maar ook met de regies. Ik werk graag in teamverband, en dit gebeurt elke dag met de experts van Publicis.  Geen enkele dag moet ik de hele dag achter mijn computer zitten en dat vind ik zalig!
Het is een uitdaging om strategisch na te denken over de best mogelijke inzet van media, maar ik ga die heel graag aan, samen met mijn team. Ik vind het ook zalig om samen te werken aan pitches en het beste uit onze expertise te halen. Ik kijk ontzettend uit naar de toekomst binnen Blue 449. Het worden boeiende jaren met vele uitdagingen!”