Martijn Bal, algemeen directeur Film Fest Gent

Martijn Bal film fest gent

News

Martijn Bal film fest gent
De raad van bestuur van Film Fest Gent heeft Martijn Bal benoemd tot algemeen directeur. Hij start er op 1 oktober en volgt er Bart Vandesompele op.
Martijn Bal kan een indrukwekkend palmares in de film- en televisiewereld voorleggen. Na zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen waagde hij zich eerst aan een baan in de krantenbusiness en de muziekindustrie vooraleer hij de televisiewereld ontdekte. Vanaf 1989 werkte hij bij verschillende productiehuizen, waaronder IDTv en Kladaradatch! Daar was hij producer. Bij zowel VTM als VRT stond hij aan de programmazijde, respectievelijk als hoofd entertainment en adjunct-netmanager. Hij kreeg de digitale microbe te pakken bij de afdeling Digitale Media van Medialaan, waar hij nieuwe digitale televisiekanalen startte en een sterk aanbod van video op aanvraag uitwerkte onder de merknaam iWatch. In 2012 ging hij aan de slag als creative senior producer bij het productiehuis De Filistijnen. Hij werd datzelfde jaar gevraagd om directeur te worden van Media Innovation Centre van iMinds.
Het 42ste Film Fest Gent loopt van 13 tot en met 24 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema, Bijloke en 't Kuipke. Info en tickets op www.filmfestival.be.