Martini Racing van Milaan naar Turijn

Marketing / News

2018.08.07 MARTINI CICLISMO_Zolder_83Martini Racing viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. Die gelegenheid grijpt het vermoutmerk niet aan om een gigantisch feest op te zetten, maar een fietsprogramma te lanceren voor mensen die in de hospitalitysector werken. Vorig jaar reeds reden een 45-tal internationale bartenders van Milaan naar Turijn in Martini Racing outfit. Dit jaar zullen ook 5 Belgische deelnemers deelnemen aan een stevige tweedaagse rit in Italië; van Pavia (iets ten zuiden van Milaan) naar Pessione, waar Casa Martini gevestigd is.
martini racingDe horeca is een heftige branche en staat vaak synoniem voor een dito levensstijl. Dat het ook anders kan, wil Martini bewijzen door horecalui samen te brengen op de fiets. Er werd een programma gelanceerd waarbij deelnemers zich kunnen laten testen en gecoacht worden om weer fit te geraken (of gewoon in vorm te blijven). Op het programma staan onder meer screening sessies bij Energy Lab, coachingsessies door Paul Van Den Bosch, oefenritten met oa Puck Moonen, Tom Boonen en Zdenek Stybar en een rit op het F1 circuit van Spa Francorchamps in het gezelschap van enkele leden van het Williams Martini Racing team. Ook in het najaar en volgend jaar wordt het initiatief bestendigd en zullen #MartiniCiclismo ritten worden georganiseerd voor eenieder uit de hospitalitysector die een gezonde levensstijl genegen is.
De 5 Belgische deelnemers die uiteindelijk dit jaar (15-16 september) aan de start van La Classica zullen verschijnen, zijn Robin Vande Lanotte (Golden Gai in Gent), Didier Van den Broeck (cocktailbar Dogma in Antwerpen), Dave Haesen (Butchers Coffee in Antwerpen) en Jonas Heyerick (Bahamontes Magazine). De vier zullen worden bijgestaan door Martini brand ambassador Marc Colfs.
2018.07.30 Ride Tom Boonen_148Martini heeft een rijke traditie in racing. Oorspronkelijk ontstaan in 1958 als Martini International Club (opgericht door graaf Metello Rossi di Montelera) werd het merk algauw een vaste waarde in de wereld van het autoracen. Maar ook in het wielrennen is Martini geen onbekende en sponsorde het al veel vroeger ritten als de Gran Coppa Ciclistica (1925) en de Giro D’Italia in 1936. Anno 2018 wil het merk opnieuw aanknopen met dit rijke verleden en de mensen in de sector een vehikel aanreiken dat hen in staat stelt samen te komen en tegelijk op een aangename manier aan hun conditie te werken.