Massepain Sleeubus lanceert Louis d'Anvers

Communication / News / Retail

De coronacrisis heeft vele bedrijfsleiders anders doen denken en ondernemen. Komt het daardoor, of was het gewoon een oude droom die nu uitkomt? Massepain Sleeubus, een verborgen culinaire parel vlakbij het Antwerps Groen Kwartier aan de Isabellalei 92 waar zich al bijna honderd jaar een charmante marsepeinfabriek schuilhoudt, lanceert zijn eigen consumentenlabel Louis d’Anvers. Dit Antwerpse familiebedrijf met een rijke geschiedenis en een authentieke bedrijfscultuur – waar marsepeinen goud, alsook amandelpoeder, geschaafde amandelen, fondant en choco-fondant dagdagelijks uit de machines rollen, en waar al decennia lang tal van lekkernijen artisanaal gemaakt worden voor de groothandel – geeft nu pas zijn ultieme geheimen prijs aan de consument: marsepeinen pralines met een ‘crunchy’ chocolade pantser en ‘snackable’ chocolade buches met marsepeinvulling.

Het ontstaan van Louis d’Anvers

De naam Louis d’Anvers is een voortvloeisel uit een haast honderd jaar oude geschiedenis van de charmante marsepeinfabriek genaamd ‘Massepain Sleeubus’. In deze vestiging worden al decennia lang artisanale lekkernijen gemaakt die tot op heden enkel gesmaakt worden via de afnemers zijnde  tal van gerenommeerde bakkers, patissiers en chocolatiers. Dit Antwerpse familiebedrijf startte in 1923 met een confiserie en groeide al snel uit tot dé referentie in marsepein, fondant, geschaafde amandelen en broyage[1]. Nu, na bijna honderd jaar[2], is de tijd rijp om op de voorgrond te treden met een eigen consumentenlabel: Louis d’Anvers. Louis, ter ere van de overgrootvader Louis Sleeubus, de grondlegger van Massepain Sleeubus en de bedenker van al hun lekkernijen. En d’Anvers omdat het over Antwerpse gerijpte producten gaat die vandaag nog steeds op dezelfde locatie als van oudsher worden geproduceerd. Zaakvoerder Bart Peelmans verwoordt het vol passie: “De details maken het verschil. Zo maken wij enkel marsepein volgens 50|50 kwaliteit, met 50% amandelen dus. Daarnaast is marsepein een seizoensproduct en vraagt zorg en aandacht volgens het ritme van het leven. Goeie marsepein maken, werkt niet onder stress. Marsepein rijpt met liefde: volgens de tijden van het jaar, met de beste ingrediënten, in de juiste handen.”Het Louis d’Anvers gamma biedt voor elk wat wils. Vooreerst is er de Louis d’Anvers praline, een marsepeinen delicatesse omhuld door een ‘crunchy’ en uiterst fijn chocoladepantser dat smeekt om gedegusteerd te worden. Daarnaast zijn er de buches in marsepein of bedekt onder een krokant laagje pure Belgische chocolade die ideaal zijn als heerlijk tussendoortje. De "mmmegalekkere" buches van 40g kan je héél makkelijk alleen opsmikkelen. De ultra master packs zijn perfect om te delen met je familie en/of vrienden.

(Foto's: © Ian Hermans Photography)

Voetnoten:

[1] Broyage is een mengsel van amandelmeel en poedersuiker. 

2 De historiek van Massepain Sleeubus kan je gedetailleerd terugvinden op de website: https://www.louisdanvers.be/nl/onsverhaal

3 Allergeneninformatie: de producten van Louis d’Anvers bevatten amandelen en soja. De producten kunnen bijgevolg sporen van hazelnoten bevatten.