Mediabureau ZIGT gaat lesgeven bij Thomas More

4schools / Communication / News

Vanaf het komende academiejaar gaat de bacheloropleiding International Communication and Media van de Thomas More hogeschool in Mechelen een samenwerking aan met het mediabureau ZIGT. Voor het vak Media Strategy in de tweede fase van de driejarige bacheloropleiding zullen professionals van ZIGT gedurende zes weken hun expertise delen met de studenten.

De bacheloropleidingen binnen de Media School van Thomas More in Mechelen staan bekend om hun praktijkgerichte benadering. Docenten combineren vaak hun rol bij Thomas More met een actieve positie in het werkveld, waardoor studenten genieten van de meest actuele kennis en vaardigheden.

Ann Van Damme, Opleidingsmanager Communicatie en International Communicatie en Media, benadrukt het belang van deze samenwerking: "Door samen te werken met ZIGT, bieden we onze studenten een unieke kans om rechtstreeks van professionals uit het werkveld te leren. Dit geeft hen een voorsprong en maakt hen nog beter voorbereid op hun toekomstige stage en carrière."

De samenwerking met ZIGT gaat dus nog een stap verder. Voor het eerst zal een extern bedrijf een volledige opleidingsonderdeel verzorgen. Dit omvat het ontwerpen van het vak, het geven van de praktische lessen en de evaluatie. Deze aanpak zorgt ervoor dat toekomstige communicatie- en mediaprofessionals nog beter worden voorbereid op de verwachtingen van het werkveld.

Laura Moerkerken, Managing Director van ZIGT, deelt haar enthousiasme: "We werden instant enthousiast toen we dit voorstel kregen. Vanuit ZIGT hebben we veel boeiende nationale en internationale cases die de studenten zeker zullen inspireren. Het idee om elke week een andere media-expert voor de klas te zetten past perfect binnen onze strategie om jonge mensen een kans te geven in de wereld van media en strategie."

De samenwerking tussen Thomas More en ZIGT benadrukt het belang van praktijkgerichte opleidingen en de voortdurende evolutie van het onderwijs om beter aan te sluiten bij de noden van het werkveld.