Mediahuis investeert in Zwitserse rekruteringstechnologie CareerFairy

Communication / News

Europese mediagroep Mediahuis investeert in CareerFairy, een scale-up in de rekruteringstechnologie uit Zürich, die studenten en afgestudeerden van Europese universiteiten koppelt aan bedrijven. Bedrijven die dat jonge potentieel willen bereiken, gebruiken CareerFairy om hun employer branding te versterken en om afgestudeerden zowel internationaal als lokaal te werven.

Mediahuis is de hoofdinvesteerder in die financieringsronde en de investering van Mediahuis en Careerfairy’s bestaande aandeelhouders zal worden gebruikt om de internationale groei van CareerFairy te versnellen, parallel aan het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten. CareerFairy begeleidt studenten tijdens hun verkenning van de arbeidsmarkt en brengt ze in contact met bedrijven die het beste passen bij hun opleiding, vaardigheden en interesses. Het platform stelt werkgevers in staat om interactieve online evenementen te organiseren, waar werknemers jong talent een beeld geven van het dagelijks leven binnen het bedrijf, hun innovatieve projecten laten zien en een authentieke blik werpen op hun werkcultuur. Naast het stimuleren van de employer branding van de bedrijven en het vroegtijdig in contact brengen van studenten, biedt CareerFairy kandidaten een eenvoudig in-stream sollicitatieproces. Daardoor biedt CareerFairy bedrijven de mogelijkheid om de anders moeilijk bereikbare groep jong afgestudeerden te identificeren en aan te werven. Het technologiebedrijf is in 2019 opgericht door Thomas Schulz en Maximilian Voss, die zich allebei volledig bewust waren van de behoefte aan begeleiding van studenten op de arbeidsmarkt, terwijl ze tegelijkertijd erkenden dat bedrijven steeds meer internationaal moeten werven. CareerFairy groeide uit tot een team van 25 mensen in Zürich en elders in Europa en heeft klanten als KPMG, Beiersdorf, l'Oreal en Swisscom.

Met de investering in CareerFairy zet Mediahuis een volgende stap in de RecTech-markt, door te investeren in door technologie gedreven bedrijven die een verandering teweeg willen brengen in de sourcing- en recruitmentmarkt, waar Mediahuis al actief is via het Belgische rekruteringsportaal Jobat. "Bedrijven zijn op zoek naar de beste kandidaten en we geloven dat ze steeds meer over de grens zullen kijken om ze te vinden," stelt Patrick De Wachter, Business Development Director Mediahuis Marketplaces. "Aan de andere kant realiseren we ons dat de jongere generatie gebruikmaakt van moderne communicatiekanalen gericht op video, die ze ook verwachten te gebruiken in hun startende professionele context. CareerFairy brengt dit alles samen door een moderne manier van communiceren aan te bieden aan een moeilijk bereikbare doelgroep die makkelijker over de grenzen heen kijkt. Het sterke team van CareerFairy heeft laten zien dat ze goed weten hoe die markt te betreden en de tractie te verhogen. We vinden het geweldig om deel uit te maken van hun toekomstige groei en zullen onze expertise gebruiken om ze te ondersteunen in die reis."

Thomas Schulz, ceo en medeoprichter van CareerFairy, zegt dan weer verheugd te zijn in Mediahuis een lange-termijnpartner te hebben gevonden die de missie van CareerFairy deelt om talent te begeleiden in hun toekomstige carrièreplan. "Mediahuis' sterke aanwezigheid en ervaring in rekrutering zal een waardevolle aanwinst zijn als we onze internationale aanwezigheid verder uitbreiden," klinkt het.