Mediahuis pakt uit met Billie

Media / News

Op 20 maart 2021 wordt het eerste nummer van Billie gepubliceerd, de gloednieuwe lifestylepropositie van Mediahuis. Billie verschijnt iedere zaterdag bij Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg en wordt volgens Mediahuis met 734.320 lezers per week het grootste lifestyle krantenmagazine van Vlaanderen. Dat getal is een inschatting van Mediahuis op basis van CIM Pers 2020 lezersbereik van Nieuwsblad Magazine, Sjiek en Citta. LDV United stond mee in voor de B2C campagne die vanaf 15 maart zal lopen op radio, televisie, OOH, social, in print, adwords en video advertising.

Billie wordt meer dan enkel een lifestylemagazine en zal via verschillende dragers te consumeren zijn: in print, online, via mobile, met een podcast, in newsletters en via video’s. Op die manier wil Billie iets voor haar lezers betekenen, luidt het: "Een leidraad om hen te helpen met keuzes maken doorheen de alledaagse drukte. De servicegerichte aanpak staat dan ook centraal: de content van Billie moet voor de lezer op elk moment van de dag via elk device en format raadpleegbaar zijn. Bovendien worden er ook regelmatig directe shoppinglinks geïntegreerd zodat de lezer onmiddellijk kan shoppen indien hij een specifiek productitem waarover geschreven wordt, interessant vindt."

Slim en interactief

Billie gaat voor relevante topics met een laagje interactiviteit zodat de lezer bij de content betrokken wordt. Dat laatste wordt gerealiseerd aan de hand van polls en testjes. SEO-analyses geven dan weer inzicht in waar consumenten vandaag van wakker liggen. Deze analyses bepalen de richting van de topics die behandeld worden, waarbij lifestyle steeds als grote kapstok dient. Elke week worden vaste rubrieken als fashion, food, work-life, beauty, home & decor en seks & relaties  behandeld. Greet Vanderhoeven, chef Billie: "Om het nog maar een keer met de B van Billie te zeggen: Billie wil niet alleen lifestyle-inspiratie delen, maar wil ook graag Bruikbaar zijn – in de goeie zin van het woord natuurlijk! Evi Hanssen schrijft bijvoorbeeld niet alleen een Billie-column, je kan er ook met haar over praten op instagram en naar haar Billie-podcast luisteren. Billie heeft het niet alleen over relaties in het algemeen, je kan online ook psychologische testjes invullen en meer over jezelf te weten komen. Of als je een kledingstuk, een meubel, een beautyproduct ziet en het staat je aan, dan kan je online meteen vinden waar of hoe je eraan kan geraken.”

Billie biedt een nationaal bereik, waarbij het magazine 7 keer per jaar geregionaliseerd wordt. Het krantenmagazine levert zo’n 734.230 lezers per week en richt zich tot vrouwen tussen de 18 en54 jaar, VVA’s en gezinnen met kinderen. Adverteren in Billie kan zowel in print, op de website, op mobile en in de newsletters als via native campagnes, video of podcasts. Ilse Baele, marketingmanager b2b: “We zijn ervan overtuigd dat we met Billie een interessante en kwalitatieve lifestyle propositie kunnen bieden aan adverteerders uit diverse lifestyle sectoren. Het multimediale karakter, de kans om een merk te linken aan een nieuw lifestyle brand op een creatieve manier maakt Billie uitermate geschikt voor adverteerders die op zoek zijn naar de juiste formule om hun boodschap op een geloofwaardige manier over te brengen aan een jonge enaantrekkelijke vrouwelijke doelgroep.”