Mediahuis stap dichter bij overname TMG

Media / News

tmg-hoofdkantoor-04-cropMediahuis maakt bekend een overeenkomst te hebben gesloten met Delta Lloyd Levensverzekering waarbij Mediahuis het recht heeft verkregen het aandelenbelang van ongeveer 11% dat Delta Lloyd houdt in Telegraaf Media Groep (TMG) van Delta Lloyd over te nemen, uiterlijk wanneer Mediahuis en VP Exploitatie een bod op TMG uitbrengen. Deze overeenkomst volgt op de eerder aangegane en aangekondigde onherroepelijke toezegging (irrevocable) voor het belang van Delta Lloyd in TMG. Hiermee zet Mediahuis een belangrijke formele stap, nadat bekend werd gemaakt dat minderheidsaandeelhouder John de Mol (via Talpa) eveneens bekendmaakte TMG te willen overnemen.

Dit bericht volgt op de eerdere aankondiging van 14 december 2016 waarin Mediahuis en VP Exploitatie hun voornemen hebben geuit om gezamenlijk een openbaar bod uit te brengen op alle uitstaande aandelen van TMG, en de bevestiging daarvan op 11 januari 2017.

Het blijft de intentie van Mediahuis en VP Exploitatie om in goed overleg met de raad van commissarissen en de raad van bestuur van TMG tot een door hen ondersteund bod te komen. Gesprekken vinden momenteel plaats en Mediahuis voert een due diligence uit bij TMG. Mediahuis en VP Exploitatie zullen voor 8 maart 2017 een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht indienen bij de (Nederlandse) Autoriteit Financiele Markten (AFM).