Mediahuis, Telenet en LDV United zijn Baanbrekende Werkgevers ’22

Communication / News

In 2021 legden 50 organisaties succesvol een leertraject af en mogen zich hierdoor een jaar lang Baanbrekende Werkgever ’22 noemen. Het leertraject spitste zich toe op de drie pijlers van Baanbrekende Werkgever: minder onderweg, slimmer en groener onderweg, mensgericht hybride werken.

2021 werd een tumultueus jaar, waarbij elke HR-professional op zoek was naar houvast. De deelnemers aan het certificatietraject Baanbrekende Werkgever gingen samen op zoek naar nieuwe evenwichten binnen het hybride werken. Het traject begon met een maturiteitsrapport waarbij de organisaties hun eigen beleid tegen het licht hielden en werkpunten in kaart brachten. Vervolgens werden de organisaties ingedeeld in werkgroepen om deze uitdagingen te bespreken en van elkaar te leren. Zo werd het certificatietraject in een stormachtig jaar een baken om het eigen beleid, de eigen keuzes aan af te toetsen. De werkgroepen in het certificatietraject zaten tjokvol “Oh! Jullie doen dat zo?”-momentjes.

Met het behalen van dit certificaat benadrukken deze 50 organisaties hun engagement om de medewerker centraal te plaatsen binnen hun beleid rond hybride werken en duurzame mobiliteit. In de categorie grote organisaties vinden we werkgevers zoals LDV United, Mediahuis, Bekaert, Telenet, Arvesta, EY, Imec, Politiezone Antwerpen, De Lijn, Thomas More, Karel de Grote Hogeschool en Pfizer terug. Maar ook heel wat steden zoals Gent, Brugge, Kortrijk, Mechelen, Roeselare en Dendermonde ontvangen het certificaat. Daarnaast mogen ook heel wat KMO’s zoals Pelckmans, Lantis, Corona Direct en CT Paramedics zich een Baanbrekende Werkgever ’22 noemen.

ONTDEK HIER ALLE BAANBREKENDE WERKGEVERS ‘22

Volgend jaar staat de tweede editie van het certificatietraject op het programma. Het belooft opnieuw een boeiend jaar te worden met een leertraject dat verder werd verfijnd in samenwerking met Antwerp Management School.