Medialaan Fairtime Awards voor TUUT en OVK

Awards / Crea / Media / News

FAIRTIME-AWARDS-MEDIALAAN-HEADERDe winnaars van de Medialaan Fairtime Award, een creatieve wedstrijd voor sociale en humanitaire organisaties, zijn bekend. Ouders van Verongelukte Kinderen wint een tv- en online campagne bij Medialaan. De radiocampagne gaat naar De Tuut van Tegenwoordig.medialaan-fairtime-award-winnaars

De inzending voor Ouders van Verongelukte Kinderen speelde slim in op een herkenbare situatie. Met een sterk, creatief idee maakt het een relevante problematiek meteen tastbaar, zonder te choqueren. Jurylid David Maertens: “’Don’t text and drive’ is een vertrouwd thema en komt regelmatig terug, maar toch blijft het moeilijk tastbaar te maken. Ouders van Verongelukte Kinderen slaagt hier wel in. Bovendien is het idee uitbreidbaar naar andere platformen.” Zo wint Ouders van Verongelukte Kinderen een campagne ter waarde van 250.000 euro bij VTM, Q2, Vitaya, CAZ en de onlineplatformen van Medialaan. Met een productiebudget van 25.000 euro erbovenop. Het storyboard is van de hand van Happiness Brussels.

In de radiocompetitie wist vzw De Tuut van Tegenwoordig de jury te overtuigen. Hun inzending prikkelde de nieuwsgierigheid en scoorde met een hoge pr-waarde. Bovendien biedt gehoorschade en –bescherming een sterke en logische connectie met de kracht van radio. Jurylid Barbara Vandamme: “De campagne van De Tuut van Tegenwoordig is heel creatief en absoluut niet belerend. Het heeft de mogelijkheid om iets op gang te brengen. Aan de hand van hun call-to-action maken ze het heel concreet.” De Tuut van Tegenwoordig wint een radiocampagne op Qmusic en Joe ter waarde van 75.000 euro en een productiebudget van 7.500 euro. Het radioscript werd bedacht door Supermachine.

De winnende spots gaan onmiddellijk in productie en zijn vanaf juni 2018 te zien en te horen op de tv- en radiozenders van Medialaan.