Meer Azure voor Proximus

Proximus

Media / News

ProximusProximus heeft een nieuwe oplossing ontwikkeld die is gebaseerd op het Azure Pack van Microsoft, dat de bestaande resources samenbrengt en het datacentermanagement vereenvoudigt. Proximus Azure Pack speelt in op de snel evoluerende Belgische businessmarkt met innovatieve software-gedefinieerde oplossingen voor computers, netwerken en opslag.

Proximus Azure Pack bundelt de essentiële elementen om bedrijven te helpen nieuwe diensten te leveren, onder meer via:

  • het Proximus Cloud-platform, dat performantie, hyperscale en hybride functionaliteiten voor de onderneming biedt;
  • een self-service provisioning dashboard, dat cloud brokerage- en managementfunctionaliteiten controleert, en betrouwbaarheid, beveiliging en operaties levert die enterpriseklanten verwachten;
  • end-to-end professionele diensten om klanten te helpen hun clouddoelstellingen te definiëren en te realiseren, op basis van de gespecialiseerde cloudkennis en bewezen ervaring inzake businesstransformaties van Proximus – van strategie en transformatie naar migratie, uitrol en beheerde diensten.                                           

Het krachtige Proximus Azure Pack-platform met nieuwe Hybrid Cloud-technologieën en diensten helpt ondernemingen een volledig door Microsoft gecertificeerde cloudinfrastructuur te ontwikkelen. Dit laat hen toe hun applicaties te beheren en te migreren tussen hun privécloud en de Proximus Cloud, die in België is ondergebracht. Alles gebeurt op aanvraag en met één console. Dit is een onmiskenbaar voordeel van de Hybrid-strategie van Proximus, aangezien de bedrijfswereld doorgaans werkt met complexe omgevingen die een combinatie zijn van on-premise en de cloud. Proximus kan zijn klanten door Microsoft gevalideerde diensten aanbieden, waaronder krachtige hybride cloudoplossingen die gebruikmaken van het Microsoft Cloud Platform en Azure Global Cloud.

De lancering van Proximus Azure Pack kadert in een strategisch partnerschap over verschillende jaren met Microsoft. Proximus heeft al diverse Microsoft-producten in zijn portefeuille, zoals Office 365 en Skype for Business. In die optiek is de alliantie met Microsoft voor het Azure Pack-platform een mooie gelegenheid om verder in de cloudmarkt door te dringen.