Melanoompunt en FamousGrey waarschuwen voor elk puntje

Crea / News

De voorbije dertig jaar is het gemiddeld aantal zonuren in ons land gestegen met 200 uren. Door de klimatologische veranderingen wordt de zon ook almaar gevaarlijker en neemt het aantal gevallen van melanoom drastisch toe. Melanoompunt wil iedereen hiervan bewust maken en aanzetten tot geregeld zelfonderzoek. Deze boodschap vertaalde FamousGrey in een krachtig beeld van een jongere op het strand in pointillistische tekenstijl, afgetekend met de lijn “elk puntje kan een melanoom zijn.” 

De advertentie werd gemaakt in samenwerking met de Belgische artiest Olivier Rensonnet. Hij maakte met monnikengeduld deze tekening van honderden puntjes, zelfs het logo nam hij mee in deze stijl. De advertentie zal verschijnen in het tijdschrift van Kom op tegen Kanker en Stichting tegen Kanker alsook op digitale schermen bij dermatologen en oncologen in ziekenhuizen. 

Melanoompunt organiseert ook een awareness-evenement op 2 september in Koksijde, gericht op jongeren. Ook daar zullen de affiches omhoog hangen.

Credits

Client : Melanoompunt vzw 
​Client : Tom van der Velde, Marianne Bosman 

Agency : FamousGrey 
​CEO : Francis Lippens
​Creative Director : Peter Ampe, Laurie Lacourt 

Creative Team : Laurie Lacourt, Peter Ampe
​Artiste : Olivier Rensonnet
​Account Manager : Lies Bernaer 
​DTP : Franco Scaramuzza

Print Producer : Christ Lannoy

PR agency : Famous Relations
​PR contact : Eva van Riet