Mentos speelt kinderen als Mentors uit

Mentos pack

Crea / News

Mentos campagne generation

Kinderen slagen er als geen ander in om eenvoudig en onbevangen contact maken met mensen, maar naarmate we ouder worden, raken we deze gave jammer genoeg steeds meer kwijt. In een nieuwe campagne onder de titel Mentos Mentors helpen kinderen volwassen door hen via een oortje in te fluisteren wat ze precies moeten doen en zeggen om contact te maken met onbekenden. De campagne vloeit voort uit de internationale merkstrategie 'Who says no to Mentos?'.
“Als volwassenen zijn we een klein beetje vergeten hoe eenvoudig het is om echt connectie te maken met elkaar," zegt  Carla Smeets, brandmanager Mentos bij Perfetti van Melle. "Het aanbieden van een Mentos kan vaak het ijs breken. Dat uitgangspunt hebben we vertaald in onze 'Mentors'-campagne, waarbij kinderen de rol van mentor innemen en volwassen hilarische teksten influisteren om fresh connectie te maken. De campagne was een groot succes in het VK, Duitsland, Frankrijk en Nederland, en wordt nu ook ingezet in België.”

Perfetti van Melle heeft er na een lokale pitch overigens voor gekozen zijn mediabudgetten onder te brengen bij Maxus in België. Deze campagne voor Mentos is de eerste waarvoor Maxus zijn meest frisse ideeën heeft bovengehaald via een 360° benadering van de verschillende touchpoints die voor deze campagne zijn ingezet. “Aangezien deze campagne een brede doelgroep aanspreekt en heel wat leuke filmpjes heeft, hebben we ervoor gekozen om online en offline media volledig op mekaar af te stemmen," zegt Elke Van Verdegem, communicatieplanner van Maxus. "De aanpak op tv, Facebook en YouTube is complementair en we hebben doorheen alle kanalen gestreefd naar een bijzondere bereiks- en frequentieaanpak - zodat de doelgroep de verschillende situaties sequentieel te zien krijgt.”

 

Credits
Creatief Concept: BBH/ Londonzegt
Credits PvM International: Daan Simonis
Verantwoordelijk bij PvM BLX : Carla Smeets
Verantwoordelijk bij Maxus: Elke Van Verdegem