Merckx onder vleugels Ridley

Communication / News

98de76fa-8ed8-4143-b675-8316712d2791Race Productions NV, het bedrijf achter de Ridley racefietsen, neemt het fietsenmerk Eddy Merckx over. « Dit merk heeft zoveel geschiedenis, was vaak een voorloper onder de fietsenmerken en betekent erg veel voor de Belgische wielerindustrie. Eddy Merckx en Ridley zijn de twee meest befaamde Belgische wielermerken en nu kunnen ze elkaar sterker maken, » zegt Jochim Aerts, ceo en oprichter van Race Productions en Ridley.

Bart Van Muylder, ceo van Diepensteyn NV (van ex-Palm-eigenaar Jan Toye) en huidige eigenaar van Eddy Merckx Cycles, is blij met de overname: « Ridley deelt onze visie  voor de toekomst van het merk Merckx. Wij hebben met veel passie en met topmensen uit de fietsindustrie verder gebouwd aan dit iconische merk. Dit resulteerde in een schitterende nieuwe collectie, internationalisatie van de verkoop en een doorbraak in de USA waar afgelopen jaar bijna 1.500 Merckx fietsen werden verkocht. De beperkte schaalgrootte heeft echter een negatieve impact op onze inkoop- en verkoopprijzen en maakt dat de vaste structuurkosten het resultaat onder druk blijven zetten. Daarenboven wegen wij als kleine speler onvoldoende zwaar om internationaal de sterkste distributiepartners voor ons te winnen. Wil het merk Merckx mondiaal echt doorbreken, moet het aansluiten bij een grotere speler. Wij vonden het onze verantwoordelijkheid om dit stuk Belgisch patrimonium in Belgische handen door te geven. Ridley, met zijn baseline “We are Belgium”, en zijn wereldwijde distributie is de ideale partij om het eerbetoon aan Eddy Merckx verder te zetten. »

"We garanderen het voortbestaan en de verdere ontwikkeling van dit merk," zegt Aerts."Voor de overname creëren we binnen ons bedrijf een kruisbestruiving tussen beide Belgische merken. Onze in-house R&D expertise zal de Eddy Merckx fietsen op het hoogste niveau houden, uiteraard met respect voor de eigenheid en heritage verbonden aan het merk en haar specifieke designs. Deze overname zal de Belgische wielerindustrie een extra boost geven. Merckx kan een volgende sterkhouder van Bike Valley worden en België nog beter internationaal vertegenwoordigen.  Dit samen met Ridley, dat sinds jaren aanwezig is in het WorldTour peloton. België is geroemd voor zijn ongekende wielersfeer. Dankzij renners zoals Eddy Merckx, de meest succesvolle renner aller tijden, zijn we sinds jaar en dag de bakermat van de koers. Daarom is de synergie tussen Eddy Merckx en Ridley zulk goed nieuws. België, centrum van de wereld op wielergebied, nu meer dan ooit."